Haberler

Saraybosna FK ve Bursaspor'un eski futbolcuları dostluk maçı yaptı

Saraybosna Futbol Kulübü ile Bursaspor takımının eski futbolcuları, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da dostluk maç yaptı. Maç, Bursaspor'un 7-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Saraybosna Futbol Kulübü ile Bursaspor takımının eski futbolcuları, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da dostluk maç yaptı. Maç, Bursaspor'un 7-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Asim Ferhatoviç Hase Stadyumu'nda oynanan maçta Bursaspor'da, Mehmet Tezcan, Erkan Özen, İbrahim Göstericiler, Adnan Yıldız, Sezgin Sönmez, Mirza Vareşanoviç, Erkan Öncel, Okan Yılmaz, Hakan Cenkçiler, Metin Akdemir, Metin Sayal , Türker Kırpar, Ahmet Kılıç, Vahit Doğan forma giydi.

FK Saraybosna takımı ise Almir Turkoviç, Memnun Sulyagiç, Admir Hasançiç, Mirsad Dediç, Almir Hurtiç, Cemo Smiyeçanin, Samer Naser, Necad Fazlagiç, Agim Nikoliç, Faruk Ihtiyareviç, Emir Obuça, Cenan Uşçupliç ve Mirza Selimoviç'le yeşil beyazlı ekibe karşı mücadele etti.

Maçın 6. dakikasında Okan Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen yeşil beyazlı ekip, ancak maçın daha sonraki dakikalarında oyunun üstünlüğünü ev sahibi takıma bıraktı. Maçın ilk yarısı FK Saraybosna'nın 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Oyunun ikinci yarısında da etkili bir mücadele ortaya koyan FK Saraybosna, maçı 7-2 kazandı. Bursaspor'a ikinci golü ise Admir Hasançiç kendi kalesine atarak kazandırdı.

Eski milli futbolcu ve şu anda Mudanyaspor Teknik Direktörlüğü yapan Okan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'e daha önce de geldiğini, ayrıca eskiden Bursaspor'da oynayan Mirza Vareşanoviç ile uzun yıllar arkadaş olduğunu dile getirdi. Yılmaz, Bosna Hersekliler'in Türklere karşı olan ilgisi ve misafirperveliğinin her zaman inanılmaz olduğunu dile getirdi.

-Bosna Hersek futbolcu çıkarma açısından inanılmaz bir ülke

Bosna Hersek'in Dünya Kupası'na katılmasının çok sevindirici bir olay olduğunu dile getiren Yılmaz, Türkiye'de bir çok başarılı Boşnak oyuncunun top koşturduğunu hatırlatarak, "Bosna Hersek futbolcu çıkarma açısından çok inanılmaz bir ülke. İnşallah Dünya Kupası'nda güzel sonuçlar yakalayacak, bu şekilde Türk halkını da onurlandıracak" diye konuştu.

Hem Saraybosna takımında, hemde Bursaspor'da oynayan Mirza Vareşanoviç ise, yaptığı açıklamada, her iki takımı da çok sevdiğini dile getirerek, böyle bir maçın organize edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Vareşanoviç, Saraybosna takımının eski futbolcularının da yakın zamanda Bursaspor'u ziyaret edeceklerini ümit ettiğini söyledi.

Uzunu yıllar Bursaspor'da oynayan, son üç yıl içerisinde Gaziantep, Beşitaş ve Milli Takım'da kaleci antrenörlüğü yapan Mehmet Teczan ise Bosna Hersek'e gelmekten ve eski dostları görmekte çok mutlu olduğunu ifade etti.

-bursaspor

-dostluk maçı

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Tezcan Okan Yılmaz Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title