Haberler

Şanlıurfa Piazza'da Filografi Sanatı Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Filografi ustası Fatma Hızar'ın çalışmalarından oluşan Filografi Sanatı Sergisi'nde birbirinden değerli eserler Piazza AVM'de görücüye çıktı.

Yok olmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olan filografinin Şanlıurfa'daki temsilcilerinden Fatma Hızar'ın eşsiz eserleri, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kaliteli ve hesaplı alışveriş olanaklarının yanı sıra kültür, sanat ve eğlence alanında düzenlediği etkinliklerle de çekim merkezi olan Şanlıurfa Piazza AVM, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Karaköprü Gençlik Merkezi işbirliğiyle organize edilen "Filografi Sanatı Sergisi"ne ev sahipliği yaptı.

GÖRÜLMEYE DEĞER 54 ESER

Birbirinden güzel 54 çalışmanın yer aldığı serginin açılışını, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hadi Bedir ve filografi sanatçısı Fatma Hızar birlikte yaptı. Davetliler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, hep birlikte sergiyi gezdi ve eserleri inceledi. Filografi sanatçısı Fatma Hızar, davetlilere eserler hakkında bilgi verdi.

Karaköprü Gençlik Merkezi'nde eğitmenlik yaptığını ifade eden Fatma Hızar, eserleri bir yıllık çalışma sonunda öğrencileriyle birlikte hazırladığını belirterek, "Hepsi bana çok destek oldular, hepsinin ellerine sağlık" dedi.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hadi Bedir de, Fatma Hızar'ı tebrik ederek, "Bir kadının elinin değdiği her yeri nasıl güzelleştirebileceğini burada hepimiz görüyoruz. Halkımızı da bu güzel çalışmaları görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yenişehir Karaköprü Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title