Haberler

Şanlıurfa Güvercin Festivaline Hazırlanıyor

Şanlıurfa Güvercin Festivaline hazırlanıyorVIDEO YOKŞANLIURFA Valiliği tarafından 'Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa' Ulusal En Güzel Güvercin Yarışması düzenlenecek.

Şanlıurfa Güvercin Festivaline hazırlanıyor

VIDEO YOK

ŞANLIURFA Valiliği tarafından 'Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa' Ulusal En Güzel Güvercin Yarışması düzenlenecek. Kendisinin 40 tane güvercinin bulunduğunu belirten Vali İzzettin Küçük, kendisinin yarışmaya katılmayacağını söyledi.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ŞURKAV, tarafından Şanlıurfa'da Güvercin Festivali düzenlenecek. 'Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa' Ulusal En Güzel Güvercin Yarışmasının tanıtım toplantısı Valilik binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Küçük, kendisinin de 40 tane güvercininin olduğunu ama yarışmaya katılmayacağını söyledi.

Şanlıurfa'da ilk kez ulusal düzeyde güvercin festivali düzenleyeceklerini ifade eden Vali Küçük, şunları söyledi:

' Şanlıurfa 12 bin yıllık pek çok hazineyi, güzelliği, medeniyeti ve kültürü biriktirerek bu günlere geldi. Bizim yapacağımız tek şey bu hazineyi açmak ve önce Şanlıurfalılara daha sonra Türkiye ve bütün dünyaya takdim etmektir. Şanlıurfa dünyada en çok güvercin yetiştiren ve hane halkının güvercin yetiştirdiği bir şehirdir. Bu şehrin güvercinleri özellikle ikindi vaktinden sonra bakanlara seyredenlere hoşluk, mutluluk ve sevinç veriyor. Bu kültür kadimden beri gelmektedir. Bizde Türkiye çapında bu değerimizi tanıtmak için bir güvercin yarışması düzenledik. Yarışma 29 Mayıs'ta gerçekleşecek ve iki gün sürecektir. Güvercin denince akla pek çok cins var ve onlar geliyor. Şebab ve Halis cinlerinde olan güvercinler yarışacak. Dereceye girecek olan güvercinlerin sahiplerine kupa ve altın hediye edilecektir. Bu yarışma Türkiye genelinde yapılacaktır ve isteyen herkes bu yarışmaya katılabilecektir. Medeniyetin kanatlandığı yer olan Şanlıurfa'da biz güvercinleri kanatlandıracağız. Güvercin yarışmasını tarihi gümrük hanında yapacağız. Benim kuşlar biraz zayıf kaldı. Benim 40 tane kuşum var ve bunları besliyorum. Bu merakı Şanlıurfa'ya geldiğimde edindim ve kuş beslemeye başladım. Daha önce böyle bir merakım yoktu burada güvercin beslemeyi sevdim ve böyle bir merakım var esaret değil de ben yarışmaya girmeyeceğim."

Şebab Güvercinleri kategorisinde: Külrengi, Miski, Çakmaklı, Siyah ve Bayaz Güvercinler, Halis Güvercinler kategorisinde ise Aynalı, Şami, Alaca Bağdadi, İspir ve Kara Nakışlı Güvercinler yarışmaya katılacak. Yarışma tarihi Gümrük hanında yapılacak ve 2 gün sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Karacadağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title