Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) üyeleri, Siverek ilçesinde şehit muhtar İbrahim İnco'nun yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) üyeleri, Siverek ilçesinde şehit muhtar İbrahim İnco'nun yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Konya'da faaliyet yürüten TUSKAD üyeleri çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Siverek ilçesinde, 28 Mart'ta terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Sarıören Mahallesi Muhtarı İbrahim İnco'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Dernek üyeleri, mezarı başında andıkları İnco'nun daha sonra evine giderek yakınlarına taziyelerini iletti.

Dernek Başkanı Cengiz Çivi, saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Çelikten ve halattan köprüler yapabilirsiniz, bunlar zamanla aşınır yıkılır biz buraya sevgiden köprüler kurmaya geldik. Şanlıurfa'nın acısı Konya'nın acısıdır, Konya'nın acısı Şanlıurfa'nın acısıdır. Şehit edilen muhtarımızın mezarını ziyaret edip aileye başsağlığı diledik, temennimiz bir daha böyle acıların yaşanmamasıdır." diye konuştu.

Aile fertleri de ziyaretten dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

Siverekli yetimler için etkinlik yapıldı

Siverek ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yetimler için etkinlik düzenlendi.

İHH ile Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR DER) işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen etkinlik kapsamında ilçedeki yetimler tarihi Siverek Kalesi'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte çocuklar, halat çekme, çuval içinde yürüyüş, koşu ve balon uçurma gibi yarışlar yaptı.

SİYAR DER Başkanı Ramazan Baylan, geleneksel olarak düzenlenen etkinliğin bu yıl beşincisini yaptıklarını söyledi.

Yetim çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmak istediklerini belirten Baylan, organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.

Etkinlik, ikram edilen yemeğin ardından çocuklara oyuncak dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Siverek Konya Politika Güncel Haberler

title