Haberler

Şanlıurfa'daki Sahte Reçete Operasyonu

Şanlıurfa'da sahte reçete hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında eczacı ve hastane görevlisinin de bulunduğu 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Şanlıurfa'da sahte reçete hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında eczacı ve hastane görevlisinin de bulunduğu 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.H, F.Ö, F.H, N.D. ve A.P'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.H, F.H, N.D. ve A.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, F.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da Mali Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında gözaltına aldıkları Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli bilgi işlem personeli İ.H'nin, bazı eczacıların talepleri doğrultusunda hasta ve doktorların bilgisi olmadan rapor hazırladığı ve reçete yazdığını belirlemiş, şüphelinin ifadesi doğrultusunda eczacı oldukları belirtilen F.Ö, F.H, N.D .ve A.P'yi de gözaltına almıştı.

Zanlıların iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kimlik fotokopisi, sağlık raporları, reçete, ilaç küpürleri ve Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) fatura edilerek hastalara verilmiş görünen ilaçlar ve barkodlar ele geçirilmişti

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title