Haberler

Şanlıurfa'da Seçim Sonuçları

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde, belediye başkanlıklarını AK Parti adaylarının kazandığını açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde belediye başkanlıklarını resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adaylarının kazandığını belirtti.

Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre, Karaköprü'de Nihat Çiftçi, Eyyübiye'de Mehmet Ekinci ve Haliliye'de Fevzi Demirkol'un oyların büyük çoğunluğu alarak belediye başkanlığını kazandığını söyledi.

-Nihat Çiftçi'nin özgeçmişi-

1975 yılında doğan Şanlıurfa'da doğan Çiftçi, ilk ve ortaokulu Şanlıurfa'da, lise öğrenimi ise Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde 1993 yılında tamamladı.

1998'de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiftçi, 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmişti.

Almanca bilen Çiftçi, evli ve üç çocuk babasıdır.

-Mehmet Ekinci'nin özgeçmişi-

1970 yılında Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde doğan Ekinci, ilk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı.

1992'de Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olan Ekinci, 2006-2008 tarihleri arasında Şanlıurfa İl Tarım Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

Evli ve 4 çocuk babası olan Ekinci, İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

-Fevzi Demirkol'un özgeçmişi-

1953'te Şanlıurfa'da doğan Demirkol, ilk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1979'da mezun olan Demirkol, Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünün açılmasına öncülük ederek, 1980-1983 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı.

22 Temmuz 2007'deki genel seçimlerde AK Parti aday adayı olan Demirkol, evli ve üç çocuk babasıdır. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Politika

YUSUF EĞİLMEZ Karaköprü Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title