Haberler

Şanlıurfa'da Olaylı Gece: 1 Ölü, 5 Yaralı

Şanlıurfa'da kavga eden çifti barıştırmak için bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışma kanlı bitti.

Şanlıurfa'da kavga eden çifti barıştırmak için bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Silah, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 15 yaşındaki bir genç kalbinden bıçaklanarak ölürken, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Mahalledeki gerginlik özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin zırhlı araçları ile mahalleye girmesiyle son bulurken, olaylarda 20'den fazla kişi de gözaltına alındı.

Kentte gecenin gergin geçmesine yol açan olaylar Sancaktar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir yıllık evli olan 21 yaşındaki Ahmet B. ile aynı yaştaki eşi Huriye arasında şiddet uygulama iddiasıyla çıkan kavgaların sonuncusu öğle saatlerinde yaşandı. Eşinden dayak yediğini iddia eden genç kadın, kavganın ardından aynı semtte oturan ailesinin yanına gitti. Genç çifti barıştırmak için bir araya gelen aile büyükleri arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

BİRBİRLERİNE TABANCA VE TÜFEKLERLE ATEŞ ETTİLER

Ahmet B'nin yakınları akşam saat 20.00 sıralarında Huriye B'nin babası Mehmet İ'nin evine gitti. Burada genç çiftin barışması için toplanan akrabalar, tarafları yeniden birleştirmek için konuşmaya başladı. Ancak damat B. ile gelin İ'nin yakınları arasında çıkan tartışma sürede kavgaya dönüştü. Sokağa taşan kavgada iki aile fertleri birbirlerine tabancalarla ateş etmeye başladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada çok sayıda ev ve park halindeki otomobillere kurşunlar isabet etti. Karşılıklı çatışma sırasında çevrede bulunanlar korku içerisinde sağa sola kaçıştı. Çatışmada eşiyle barışmak için kayınbabasının evine giden Ahmet B., ayaklarından yaralandı. B., yakınları tarafından otomobille tedavi için hastaneye götürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kavgalı aileleri bölgeden uzaklaştırdı.

YENİDEN KAVGA ETTİLER

İki aile mensupları saat 23.00 sıralarında Sancaktar Mahallesi'nde yeniden toplandı. Kavgaya tutuşan ve sayıları 100'ü bulan kalabalık, birbirlerine silah, bıçak, taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Kavganın bitirilmemesi üzerine mahalleye zırhlı araçlar ile özel harekat polisleri sevk edildi. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada, 15 yaşındaki Uğur B. kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitirdi. 19 yaşındaki Rıdvan B., 40 yaşındaki Neşet B., 42 yaşındaki Nihat K. ile 57 yaşındaki Abdurrahman Y. yaralandı. Yaralanan 4 kişi ambulanslar ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavisine başlanırken, olayı duyan çok sayıda kişi hastanelere akın etti. Olası gerginlik ihtimaline karşı hastanelerde de polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Uğur B'nin ölüm haberinin duyulması üzerine mahallede kadınlar Arapça ağıtlar yaktı. Polisin mahalleyi abluka altına almasının ardından ölüm haberi sonrası yeni bir gerginlik yaşanması engellenmiş oldu.

ÖZEL HAREKATÇILAR EVLERE GİRDİ

Olay sonrası mahalleyi abluka altına alan polis, elde edilen deliller ve ifadeler doğrultusunda şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ancak, şüphelilerin evlere gizlendiğinin belirlenmesi üzerine özel harekat polisleri devreye girdi. Polisler uzun namlulu silahlarla girdiği evlerde kavgaya karışıp, silah veya bıçak kullandığı iddia edilen 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Linç girişimine karşı şüpheliler güvenlik önlemleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

30 ADRESE BASKIN

Polis, kalbinden bıçaklanan Uğur B'yi öldürdüğü iddia edilen 23 yaşındaki Deniz Y. ile olay sonrası kendisini kaçırdığı öne sürülen ağabeyi 25 yaşındaki Faruk Y'nin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, mahallede yapılan aramalarda yakalanamayan Y. kardeşlerin gidebileceği 30 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. İki kardeş, olay yerinden 10 kilometre uzaklıktaki Karaköprü Beldesi'nde gizlendikleri evde gözaltına alınırken sağlık kontrolü için hastaneye götürülen cinayet şüphelisi Deniz Y'nin de olaylar sırasında kolundan bıçaklandığı ortaya çıktı.

1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı olayların ardından polisin gözaltına aldığı 20'den fazla kişiyi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanırken, olayların yaşandığı Sancaktar Mahallesi olası yeni bir kavga ihtimaline karşı zırhlı araçlar ile polisler tarafından alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title