Haberler

Şanlıurfa?da Kesilen Çınar Ağaçları İçin Suç Duyurusu

Şanlıurfa'da tarihi Gümrük Hanı'nda bulunan ve çürüdüğü gerekçesiyle 2'si tescili 3 çınar ağacın Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararıyla kesilmesine Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Erkan Çiftbudak tepki göstererek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa'da tarihi Gümrük Hanı'nda bulunan ve çürüdüğü gerekçesiyle 2'si tescili 3 çınar ağacın Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararıyla kesilmesine Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Erkan Çiftbudak tepki göstererek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

1566 yılında Göller Mahallesi'nde yaptırılan tarihi Gümrük Hanı'ndaki çınar ağaçları geçen cuma günü çürüdüğü gerekçesiyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararıyla kesildi. Kamuoyunda yankı uyandıran ağaç kesimine Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Erkan Çiftbudak da suç duyurusunda bulunarak tepki gösterdi. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Çiftbudak, çınar ağaçlarının 200-300 yıllık olduğunu ve kesilmesiyle tarihin kesildiğini söyledi. Gümrük Hanı'nda tarihi çınar ağaçlarının kanunsuz, izinsiz ve yordamsız bir şekilde kesildiğini ileri süren Çiftbudak şöyle dedi:

"Biz dernek olarak bu işlemi gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz istiyoruz ki bu tarihi kentimizde tarihe karşı yapılan bu kıyımlar bir an önce durmalı. Burada kesilen sadece 3-4 tane çınar ağacı değil. Oradaki çınar ağaçları tarihimizin, kültürümüzün, turizmimizin bir parçasıydı. Bu tarihi ağaçlar kurtarılması gerekirken maalesef kesilerek çözüm bulunmuştur. Çınar ağaçlarının kesilmesinin geleceğe miras bırakmamak anlamına geliyor. Bizde dernek olarak tarihimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title