Haberler

Şanlıurfa'da Kanalda Boğulmalara Karşı Anonslu Uyarı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da,çocukların kanallara girmesinin önüne geçmek için polis aracındaki hoparlörlerden uyarı anonsları yapılıyor.

Şanlıurfa'da, Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Kanala Değil Havuza' projesi kapsamında, çocukların kanallara girmesinin önüne geçmek için polis aracındaki hoparlörlerden uyarı anonsları yapılıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, her yıl onlarca çocuğun sulama kanallarında boğularak ölmesinin önlenmesi amacıyla Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Kanala Değil Havuza' projesi başlatıldı. Çocukların yüzme öğrenmesi ve kanal yerine havuzlarda serinlemesini amaçlayan proje kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler haftanın 4 günü çocukları evlerinden alarak havuza götürüyor. Havuza giden çocuklara, antrenörler nezaretinde, yüzmenin yanı sıra ilk yardım ve can kurtarma eğitimleri veriliyor.

UYARI ANONSLARI YAPILIYOR

Çocukların kanallara girmesinin önüne geçmeyi hedefleyen polisler ayrıca kent merkezinde polis araçlarının hoparlörlerinden uyarı anonsları yapıyor. Kentin çeşitli noktalarında polis tarafından "Kanala değil havuza. Sevgili çocuklar saygı değer Şanlıurfalılar, ilimizde her yıl sulama kanallarında, baraj göletlerinde ve nehirlerde onlarca çocuğumuz ve gencimiz boğularak hayatlarını kaybetmektedir. Bu yüzden buralarda suya girmek, balık avlamak ölümcüldür ve yasaktır. Gelin sulama kanallarındaki ölümlere hep beraber son verelim" şeklinde anonslar yapılıyor.

50 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Projenin hayata geçirilmesinin ardından 50 bin kişiye ulaştıklarını belirten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun, "Şanlıurfa bölgenin en sıcak illerinden biri ve kanallarda her yıl boğulma vakaları yaşanıyor. Bunun önlenmesi amacıyla başlatılan proje ile bölge insanını bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Eğitim çalışmaları kapsamında ilçelerle birlikte 50 bin kişiye ulaştık. Şimdi de ses yayın aracıyla halkımıza birebir ulaşmak için bilgilendirme çalışması başlattık. Yüzme kursları, bilinçlendirme ve anonslar ile ölümlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title