Haberler

Şanlıurfa?da ?çocuk Sokağı Açıldı?

Şanlıurfa'da 'Çocuk Sokağı açıldı'Şanlıurfa merkez ilçe Karaköprü Belediyesi 'Haydi Çocuklar Sokağa' sloganı ile Şenevler Mahallesinde çocuk sokağı kurdu.

Şanlıurfa'da 'Çocuk Sokağı açıldı'

Şanlıurfa merkez ilçe Karaköprü Belediyesi 'Haydi Çocuklar Sokağa' sloganı ile Şenevler Mahallesinde çocuk sokağı kurdu. Araç trafiğine kapatılan sokakta Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kaybolmaya yüz tutmuş oyunları çocuklarla birlikte oynadı.

Çocukların rahat ve güvenli bir ortamda oyun oynamalarını sağlamak amacıyla Karaköprü Belediyesi tarafından ilçenin Şenevler 6126 sokak araç trafiğine kapatılarak Çocuk Sokağına dönüştürüldü. Her şeyin çocuklar için dizayn edildiği sokakta unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları da yerini aldı. Araç trafiğine kapatılan çocuk sokağının açılışını, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çocuklarla birlikte yaptı. Açılışın ardından Başkan Baydilli ve beraberindekiler sokağı gezerek, çocuklarla ip atladı, topaç çevirdi, misket ve çelik çomak oynayarak geçmişe döndü. Çocukların güvenli bir şekilde oyun oynamaları için çocuk sokağını kurduklarını ifade eden Başkan Baydilli, 'Çocuklarımız bizim geleceğimiz, bir şehirde çocuklar, anneler gülerse, o şehirde güler ve o şehir güzelleşir. Çocuklarımıza ne kadar sahip çıkarsak, geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz. Çocuklarımız arabaların arasında, sokak ortasında oyunlar oynuyordu. Biz bugün burada çocuk sokağını oluşturarak, trafiğe kapalı bir alan oluşturduk. Onların güvenli bir şekilde oyun oynamalarını, annelerin de bu konuda huzurlu ve mutlu olmalarını gerine getirdik. İnşallah Karaköprü'müzün müsait olan tüm mahallelerinde çocuk sokağını kuracağız ve daha güzel bir Karaköprü meydana getireceğizö dedi. Kaybolmaya yüz tutmuş oyunlar çocuk sokağında bulacaklarını belirten Başkan Baydilli; 'Baktığımız zaman çocuk sokağımızda geçmişten bugüne oyunlar mevcut. Misket, topaç, telli araba, bilyeli araba gibi kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımız bizim sokağımızda bulunuyor. Çocuklarımız geçmişte bizim oynadığımız oyunları görerek bugün, kavuştukları teknolojiye, kavuştukları refahı gördükleri zaman, belki bugünün kıymetini çok daha iyi anlarlar. Daha güzel işler olacaktır inşallah. Yapılan her şey Karaköprü'müz için, yapılan her şey çocuklarımız ve geleceğimiz içindirö diye konuştu.

Başkan Baydilli, 23 Nisan Cumartesi günü Mesire alanından düzenlenecek olan Karaköprü Belediyesi Geleneksel 5. Uçurtma şenliğine tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaköprü Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title