Haberler

Şanlıurfa'da 'Ceylanpınar' Protestosu

Şanlıurfa'da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, BDP'nin kaybettiği Ceylanpınar'da seçimlere şaibe karıştığını ileri sürerek protesto yürüyüşü yaptı.

Şanlıurfa'da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, BDP'nin kaybettiği Ceylanpınar'da seçimlere şaibe karıştığını ileri sürerek protesto yürüyüşü yaptı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde geçen pazar günü yapılan seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Menderes Atilla kazandı. Daha önce belediye başkanlığını BDP'li İsmail Arslan'ın yaptığı ilçede, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddia eden BDP taraftarları olaylar çıkardı ve Seçim Kurulu'na itiraz etti ancak sonuç değişmedi. İlçede yaşanan gerginlik yavaş yavaş yerini sükunete bırakırken, çeşitli sivil toplum örgütleri ile sendikaların bir araya gelmesiyle oluşturulan Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri bugün öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda bir araya geldi. Sloganlar atarak yürüyüşe geçen 200 kişilik kalabalık, 500 metrelik yürüyüşün ardından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geldi. Burada kalabalığa konuşan platform sözcüsü Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, seçimlerin yapılmasından itibaren kaos ortamı yaşatılmak istendiğini ileri sürerek, "Bir çok seçim müşahidi ilçede tehdit edilerek sandık bölgelerinden uzaklaştırılmıştır. Yurt dışında oldukları bilinen birçok kişi adına da oy kullandığı tespit edilmiştir. Anti demokratik uygulamalardan dolayı ilçede gergin bir hava oluşmuştur. Başbakan ve Şanlıurfa Valisi'ni uyarıyoruz; Yaşanmış ve yaşanacak tüm hukuksuzluğun sorumlusu onlarındır" dedi.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Atilla İsmail Arslan Ceylanpınar Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title