Haberler

Şanlıurfa'da Bombalı Eylem Hazırlığındaki 2 PKK'lı Yakalandı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da polis tarafından terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün üst düzey sorumlularından 2 kişi yakalandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenledi. Operasyonda terör örgütün üst düzey sorumlularından iki kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin araçlarında bulunan dokümanlarda ise kentteki kamu kuruluşlarına yönelik bombalı saldırı hazırlığı içerisinde oldukları ortaya çıktı.

YAPILANMA İÇERİSİNE GİRDİĞİ BİLSİNİ EDİNDİ

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Viranşehir ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG- H'nin isim değiştirerek Sivil Savunma Birlikleri (YPS) olarak yapılanma içerisine girdiği bilgisine ulaştı.

POLİS, ŞÜPHELİNİN BULUNDUĞU ARACI DURDU

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, YPS'nin Şanlıurfa sorumlusu olduğu iddia edilen O.Ç. ile M.S.'nin Mardin'den kente geldiklerini saptadı. Viranşehir ilçe girişinde kontrol noktası oluşturan polis, iki şüphelinin bulunduğu aracı durdurdu.

YOLA HAFIZA KARTI ATTILAR

Bu sırada polis, otomobilde bulunan şüphelilerin üzerlerinden yola bir şeyler attığını fark etti. Polislerin çevrede yaptığı aramada hafıza kartı ile flash bellek bulundu.

BOMBALI SALDIRI HAZIRLIĞINDA OLDUKLARI BELİRLENDİ

Gözaltına alınan iki şüphelinin attıkları hafıza kartlarının incelemesinde örgüt üyelerinden, kentte Valilik ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere resmi kurumlara yapılacak bombalı saldırılara öncelik verilmesi istendiği ortaya çıktı. Hafıza kartlarında ayrıca Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine komşu olan PYD denetimindeki Kobani'den Nusaybin'e yüklü miktarda mühimmat aktarımı yapılması istendiği de belirlendi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE GÖNDERİLECEK

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması süren şüpheliler O.Ç. ile M.S., işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Viranşehir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

...:

yakalatıp turşumu kuracaksınız gebertin gitsin mendeburlar . . .

10
1
yanıtYanıtla
ASİLKÜRT:

Peki polis kadaşlar yakaladıktan sonra niçin gebertirp çatışma süsü vermiyorsünüz bakın PKK ve hDP Nın finan sörlüğünü yahüdi kürtler karşıliyor besledığınız her PKK li bir yahüdi askeridir ömrüm ohayinlarin içinde ğeçti konüşmalarımi çittiye alı

6
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title