Haberler

Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi.

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan emniyet amiri Taner Aydın suçsuz olduklarını, önleme dinlemesi yaptıklarını söyledi. Geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi.

İzmir'de, yasadışı dinleme yapmakla suçlanan emniyet mensuplarına yönelik operasyonun ardından açılan davanın ikinci duruşması İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmada, haklarında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen, tamamı tutuksuz 32 polisten 26'sı ile iddianamede isimleri müşteki olarak geçen bazı emniyet mensupları, tarafların avukatları hazır bulundu.

EVRAKLAR FOTOKOPİ

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, yargılanan polislerden İzmir eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'a dinlemelerle ilgili mahkemeye gönderilen fotokopi belgelerin altındaki imzaları göstererek, kendisine ait olup olmadığını sordu. Belgelerdeki imzanın kendi imzasına benzediğini ifade eden Aydın, "Ancak fotokopi olduğu için benim olduğunu söylemem net değildir. Bilgisayar ortamından başka bir evraktan alınan imzanın bu evrakların üzerine nakledilmesi mümkündür" dedi.

ÖNLEME DİNLEMESİ İLE ADLİ DİNLEME ARASINDAKİ FARK

İlki geçen kasım ayında yapılan duruşmada ifade veremeyen polislerden olan Taner Aydın, savunmasına suçlandıkları istihbari ve önleme dinlemeleriyle adli dinleme arasındaki farkı anlattı suç işlemediklerini, görevlerini yaptıklarını söyledi. Önleme ve istihbari dinlemelerin faydalarını anlatan Aydın, geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde yaşanan bıçaklı kavgayı örnek verdi. iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi. İstihbarata verilen yetkiyle, önceden çalışma yapılarak böyle bir kavganın olabileceğinin öğrenilip, tedbir çalışması yapılabileceğini söyleyen Aydın, "Rektörlük, emniyet uyarılır ve yazı yazılır. Polis oraya gider, Fırat'ı da korur. Dinlemelerin önemi bu tür olaylarda ortaya çıkıyor" diye konuştu.

'YARIN HESAP SORULUR DİYE, DİNLEME YAPILMIYOR'

Ege Üniversitesi'nin duvarlarına yazılan PKK yazıları ve son dönemde yaşanan olaylara değinen Aydın, "Geldiğimiz noktada sokakların durumu ortada. Yerimize gelen arkadaşlar yarın bizden hesap sorulur diye dinleme de yapmıyor. Sokakların bu hale gelmesinde bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Taner Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title