Haberler

Şanghay'daki Yılbaşı İzdihamı

Olayda ihmali olduğu düşünülen 11 yetkili görevden alındı.

Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde yeni yıl kutlamaları sırasında 36 kişinin ölümüne neden olan izdihamda ihmali olduğu düşünülen 11 yerel yetkilinin görevden alındığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, olayın meydana geldiği kentin dış sahil kordonu Vaytan (The Bund) olarak adlandırılan bölgenin bağlı bulunduğu Huangpu ilçe konseyi sekreteri Cou Vey ve kaymakam Pıng Song'un da aralarında bulunduğu 11 kişinin "önlem eksikliği ve organizasyon zaafı gösterdikleri" gerekçesiyle görevden alındığı açıklandı.

Huangpu ilçesinde başta kaymakamlık ve emniyet olmak üzere turizm idaresi ve Vaytan bölgesi yönetim ofisi olmak üzere olayda birçok birimin sorumluluğu olduğu belirtildi.

Kentte 31 Aralık gecesi yılbaşı eğlenceleri sırasında halkın üzerinde eğlendiği bir platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonucu 40'ı aşkın kişi de yaralanmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayın ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın hızlı yürütülmesi talimatını vermişti. - Şangay

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title