Haberler

Sanayii Üretimi Bir Önceki Aya Göre Azaldı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre sanayii üretiminde bir önceki aya ve geçen yıla göre azalma meydana geldi. Düşüş gösteren sektörler belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayii üretimiyle ilgili raporunu açıkladı. Rapordaki rakamlar sanayii üretiminde düşüş olduğunu işaret etti.

GEÇEN AYA GÖRE ÜRETİM DÜŞTÜ

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,4 azaldı.

ÜRETİMİN DÜŞTÜĞÜ SEKTÖRLER

2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %7,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,1 arttı.

BİR ÖNCEKİ YILA GÖREDE AZALDI

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,2 azaldı

2015 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %11,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı.

EN YÜKSEK DÜŞÜŞ YAŞANAN SEKTÖR

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek düşüş dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş %5,0 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

İmalat sanayiinde en yüksek düşüş bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş %11,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü, %9,0 ile elektrikli teçhizat imalatı, %8,2 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) takip etti.

EN YÜKSEK ARTIŞ

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek artış diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %78,7 ile diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %17,2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve %5,4 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı takip etti.

TANER YILDIZ: RAKAMLAR MEVSİMSEL, HAMDOLSUN BİR SORUN KALMAMIŞTIR

TÜK'in açıkladığı rakamlar basın toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a soruldu. Yıldız rakamların mevsimsel olduğunu söyledi.

Taner Yıldız'ın konuşmasından satır başları

-Tabii Türkiye'de mevsimlere bağlı olarak bir kısım üretimlerin düştüğünü bir kısımnı yükseldiğini görüyoruz.

-Özellikle enerji alanında yeni yatırımlar var .

-Türkiye'de arz güvenliği ile ilgili hamdolsun bir sorun kalmamıştır.

-Ürettiğimiz Tükettiğimiz yüzde 15 kadar fazlası olacak.

-Özellikle çevre şartlarına göre yeni tesisler yapılacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Taner Yıldız Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (26)

İYİ GÜNLER:

BU GÜNLER İYİ GÜNLER. SATACAK ŞEYDE KALMADI

22
4
yanıtYanıtla
gerçek:

lan bu ekonomi güzelmiş hayat şartları iyiymiş ben başka biyerde mi yaşıyorum ya bi demet taze soğan alıyım dedim 1, 5 tl hazırladım tezgahtar 6 tl deyince ohaa dedim dolar 2, 65 yani bazı insanlar kıral çıplak diyrmiyor halen

22
3
yanıtYanıtla
BÜLENT KABATAŞ:

hobaaaaa güzel güzel Koyunlar uyanacak :))) O yüzden güzel. .

21
2
yanıtYanıtla
FIRFIR:

MİLLET BİTMİŞ DURUMDA , VATAN PARAMPARÇA , YOK MU VATANI EVLADİYEYİ KURTARACAK OĞUZ IRKINDAN BİR TÜRK EVLADI

19
3
yanıtYanıtla
Demokrat:

Durumun en acı tarafı, bütün borçlan alınmış sermaye betona gömüldü ve üretim için artık parada yok ve kimsede borç vermez. Tünnellerle sıkkımın köküne yapılan hava alanlarıyla çok geliştiniz salAK koyunlar demi?

19
2
yanıtYanıtla
Ak gençlikmobilWeb@haberler.com:

Satacak yerde kalmadı ne yapsak marabalarımı satsak acaba...2 milyon Suriyeli ile birlikte satarız bir müddet yeter...

18
1
yanıtYanıtla
ak koyun:

yanlıştır olmaz öyle şey tayyip herşeyin çok iyi gittiğini söylüyor siz tayyipten daha mı iyi bileceksiniz.

10
6
yanıtYanıtla
...:

ulan insanı ''hamd'' etmekten soğutursunuz be. . ! tövbe estağfirullah!

14
2
yanıtYanıtla
KaradenizlimobilWeb@haberler.com:

elektriği bu kadar Zamlı verirseniz SSK pirimlerini bu kadar zam yaparsanız eeee daha ne bekliyorsunuz

15
0
yanıtYanıtla
ahmet:

defoll akpppppp

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title