Haberler

Sanayide Kadın İstihdamını Artırmak İçin İlk Kreş Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Başta çocuk ve bakım sorumluluğu olmak üzere kreş yetersizliği kadınların çalışma hayatına girmesine engel oluyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Başta çocuk ve bakım sorumluluğu olmak üzere kreş yetersizliği kadınların çalışma hayatına girmesine engel oluyor" dedi.

İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kreşlerin kurulması amacıyla başlattığı "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesi kapsamında Adıyaman OSB'de yapılan kreş ve gündüz bakımevinin açılışında, kalkınmanın yolunun kadınların ekonomiye katkısı ve sosyal olarak güçlenmesinden geçtiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerindeki kadınların ekonomik ve sosyal açıdan etkin olduğunu belirten İslam, kadınların iş gücü piyasasında yer alması ve bireysel olarak güçlenmesinde son derece önemli olduğuna işaret etti.

Kadının toplumsal koşulunun güçlendirilmesinin tüm kesimin yararına olduğunu aktaran İslam, şunları kaydetti:

"Toplumsal yaşamda etkili olan kadın gelecek nesillerin güçlü bireylerini yetiştirecektir. Ülkemizde özellikle 2000'den itibaren yasalarımızda çok önemli değişiklikler yaptık. Buna rağmen kadınlarımız çalışma hayatında arzu ettiğimiz düzeyde değil. Başta çocuk ve bakım sorumluluğu olmak üzere kreş yetersizliği kadınların çalışma hayatına girmesine engel oluyor. Bu sorunun giderilmesi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları çok sayıda faaliyet yürütüyor. Yine de kadın istihdamında geçmiş yıllara göre çok iyi durumdayız."

İslam, kadın istihdamını artırmak için projeler geliştirdiklerini anımsattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise iktidarları döneminde eğitime büyük yatırım yapıldığını vurguladı.

Vali Mahmut Demirtaş da hükümetin kadın istihdamı artırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu dile getirdi.

Tekstil işçisi Hayriye Öğüt ise 2 çocuğunu kreşe gönderdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Açılışın ardından kreş ve bakımevini gezen İslam, bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. - Adıyaman

Kaynak: AA / Politika

Ayşenur İslam Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title