Haberler

Sanatın Çocukların Gelişimine Katkısı

Güncelleme:

ERA Kolejleri'nden Görsel Sanatlar Uzman Eğitmeni Ressam Kenan Işık, sanat derslerinin motor hareketlerin gelişiminden problem çözme becerisine kadar pek çok yetenek kazandırdığını söylüyor.

Okul öncesi eğitimin, dil öğretimine erken yaşta başlamanın önemi kavranmış olsa da sanatın çocukların gelişimine katkısı yeteri kadar anlaşılmış değil.

"ERA Kolejleri'nde, Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerimiz, özgürce resimler çizip boyuyor, malzemeleri kesip yapıştırıyorlar. Bunları yapmak için düşünüp karar vermeleri, hayal etmeleri, ellerini ve gözlerini kullanmaları gerekiyor. Derslerde aletleri ve malzemeleri tanıtıyor, aralarındaki ilişkileri ve nasıl kullanıldıklarını öğretiyoruz. Temel amacımız, sanatın özgürlük olduğunu kavratmak ve diğer dersleriyle ilişkilendirerek çok yönlü bakış açısı kazandırmak." ERA Kolejleri'nden Görsel Sanatlar Uzman Eğitmeni Ressam Kenan Işık, eğitimde sanata daha çok yer verilmesi gerektiğini anlatırken, işte böyle diyor…

Sanat eğitimi, kuşkusuz çocukların yeteneklerini geliştiriyor. Bunun yanı sıra motor hareketlerden problem çözme becerilerine kadar pek çok kazanım sağlanıyor. Kendi düşünce ve duygularını tanıma, bunları ifade edebilme gibi sosyal yetenekler elde ediliyor. Sağladığı katkılar nedeniyle sanatın erken yaşlardan itibaren eğitim içerisindeki öneminin artırılması gerekiyor. Bu noktada amaç, sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan bireyler yaratılmasına da katkıda bulunmak.

Sanatın Çocuğa Kazandırdıkları…

Sanat Terapidir: Sanat, yaşamı güzelleştirir, duygu ve düşünceleri ifade etmek için kişiye fırsatlar verir. Başlı başına bir terapi olan sanatsal uğraşlar, kişinin kendisini ve diğer insanları anlaması için bir yol açar. Okulda ve okul dışı zamanlarda çocuğunuzun sanatsal faaliyetlerini destekleyerek, daha mutlu yetişkinlere dönüşmelerine yardım edebilirsiniz.

Sanat Diğer Disiplinleri de Etkiler: Çocuğunuz ileride doktor, bilgisayar yazılımcısı ya da bir öğretmen olabilir. Sanata olan yatkınlığı, mesleğine diğerlerinden daha farklı bir gözle bakmasını ve uygulamasını sağlayacaktır. Sanat ve müzikle ilgilenmek, kişinin matematiksel ve bilimsel çalışmalardaki başarısını da yükseltir.

Özgür Düşünce Gelişmeyi Getirir: Kişinin uğraştığı sanat ne olursa olsun bu alana hakim olmak okumayı, gezmeyi, öğrenmeyi, düşünmeyi, sorgulamayı gerektirecektir. Yeni insanlarla tanışan, farklı sanatçıların eserlerini gören insan daha özgür düşünebilir ve olaylara farklı açılardan yaklaşıp yeni çözümler üretebilir.

Toplumda Sanatın Gelişmesi İçin Sanatseverler Yaratmak: Toplumda sanatçının gördüğü ilgi, onun hayatını bu işe adayıp adamama kararında etkili olacaktır. Eğitimde sanat sevgisinin tohumları atılırsa, bazıları sanatçı olup değerini bulurken diğerleri de sanat sayesinde içsel zenginliklerini artırma şansını yakalayacaktır.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Işık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title