Haberler

Sanatçılar Ayı ve Kartal Kostümü Giyerek Barış İstedi

Bursa’da tiyatro sanatçıları ayı, kartal ve Karagöz kostümleri giyerek barış istedi.

Bursa'da tiyatro sanatçıları ayı, kartal ve Karagöz kostümleri giyerek barış istedi. Kostümleriyle sokaklarda dolaşan, berberde traş olan, lokantada yemek yiyen sanatçılar vatandaşın ilgisini çekti.

Bursa'da yaşayan tiyatro sanatçısı Bahtiyar Keskin, Şeref Sami Türk ve Mehmet Evren, son zamanlarda Türkiye'de artan terör ve şiddet olaylarına dikkat çekmek için ilginç bir yol buldu. Ayı, kartal ve Karagöz kostümlerini giyen üçlü Bursa sokaklarında dolaşarak barış istediler. Sanatçılar önce bir berber dükkanında traş olduktan sonra, fırından simit aldılar. Ardından lokantada yemek söyleyen oyuncular, aşıklar kahvesine giderek saz çalıp türkü söylediler. Farklı kostümleriyle sokakta dolaşan oyuncuları gören vatandaşlar ise hem şaşırdılar hem de eğlendiler.

"Dağlardan şehre indik" diyen kartal kostümündeki Bahtiyar Keskin, "Kartal ve ayı olarak yıllarca birbirimize zıt olmamıza rağmen dağlarda beraberce yaşadık. Bu birliği insanoğluna göstermek için şehre indik. Özgürce ve medenice esnafları dolaştık, berberde traş olduk, lokantada yemeğimizi yedik, kasaptan et aldık." şeklinde konuştu.

Mehmet Evren ise ayı kostümüyle sokaklarda dolaşırken, "İnsanların evcilleşmediği yerde hayvanlar olarak şehre inerek bu sevgiyi hepimizin yaşayabileceğini, herkesin anlayacağı şekilde anlatmak istedik. onlara sevgiyi aktarmaya çalıştık." dedi.

Karagöz rolündeki Şeref Sami Türk ise, "Dünya hepimize yeterli. Bu kadar kırıp dökecek ne var." diye mesaj verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title