Haberler

Sanatçı Murat Göğebakan Vefat Etti

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan, vefat etti.

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan, vefat etti

Edinilen bilgiye göre, Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda tutulan Göğebakan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Murat Göğebakan'ın öz geçmişi

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Göğebakan, üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan, gitar dersleri veren Göğebakan, 1995'e kadar Adana'da kaldı.

Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Göğebakan, daha sonra "Sen Rahatına Bak", "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" isimli albümlerini çıkardı.

Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görüldü. Göğebakan, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirdi.

"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu.

Başbakan Erdoğan'a "Uzun Adam" şarkısını hediye etmişti

Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Göğebakan Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title