Haberler

Leman Sam'a "Kurban Bayramı Tweet"i Nedeniyle Zorla Getirme Kararı Çıktı

Güncelleme:

Kurban bayramı'nda attığı tweet nedeniyle mahkemelik olan ve duruşmaya katılmayan Leman Sam'a zorla getirme kararı çıktı.

Kurban bayramı'nda attığı "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor" tweeti nedeniyle mahkemelik olan Sanatçı Leman Sam'ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, mazeret sunmadan duruşmaya katılmayan Leman Sam hakkında zorla getirme kararı çıkararak, duruşmayı Mart ayına erteledi.

"MÜVEKKİLİM ŞEHİR DIŞINDA OLDUĞU İÇİN DURUŞMAYA KATILMADI"

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Leman Sam katılmazken, şikayetçi Buğra Ayan hazır bulundu. Leman Sam'ın avukatı, müvekkilinin şehir dışı programı nedeniyle duruşmaya katılamadığını, müvekkilini bir sonraki duruşmada hazır edeceğini belirtti. Duruşmada söz alan şikayetçi Buğra Ayan, "Leman Sam'ın attığı tweet üzerine suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Sanık Leman Sam, kurban kesenlerin devletin terör örgütü saydığı bir örgütle aynı olduğunu söylüyor. Benim dini vecibelerimi yerine getirmemi terör örgütü olarak görüyor. Bundan rahatsız oldum. Ben terörist değilim. Şikayetçiyim. Davaya katılma talebim var" dedi.

"ZİHİN OKUMASI YAPILMIŞTIR"

Tekrar söz alan Leman Sam'ın avukatı müvekkilinin bir hayvansever olduğunu belirterek müvekkilinin "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" şeklinde attığı tweti okudu. Sam'ın avukatı "Açıkça görüleceği üzere bahse konu 83 karakter içerisinde hiçbir şekilde din, İslamiyet, kurban hatta dinen kurban edilebilecek hayvanların hiçbirinin ismi yer almamaktadır. Huzurdaki şikayet dosyası müvekkilin iş bu twet ile halkın bir kesiminin dini değerlerini aşağıladığı gerekçesiyle açılmıştır. Bu konuda bir kısım medya organlarınca müvekkil hedef tahtasına oturtulmuştur ve zihin okuması yapılmak suretiyle "Leman Sam bu tweeti ile şu şu gerekçelerle attı" ve "Şok kurban tweeti" şeklindeki ifadelerle twetten anlam çıkartılma çabalarına girilmiştir" dedi.

DURUŞMA MART AYINA ERTELENDİ

Mahkeme, duruşmaya mazeret sunmadan katılmayan Leman Sam hakkında zorla getirme kararı çıkararak, duruşmayı Mart ayına erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Leman Sam'ın 2014 yılında Twitter'dan "Benim için IŞİD ile bıçağını masun bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" şeklinde yazdığı öne sürülüyor. İddianamede, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Çağlayan Adalet Sarayı Asliye Ceza Mahkemesi Kurban Bayramı Leman Sam Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

ŞAD:

Siz sanatçı değil tescilli soytarısınız. .

29
15
yanıtYanıtla
tose:

Bir bayan bukadarmı itici olur yavhu. !!!!!

18
4
yanıtYanıtla
Sevgi:

inanci kit, zavalli artik ne yapacagini sasirmis durumda

16
5
yanıtYanıtla
geronimo:

bende kurbana karşıyım. . . . . . toplu katliam başka bişey denmez. .

3
13
yanıtYanıtla
defolun beğenmiyorsanız:

Sizsinizyobaz ! sinin gibi hindiyi yıl başında kesenler ne peki. Hem çıngıraklı taklitçi. Çünkü hindi kasım ayında kesiliyor. sizin gibi çakamalar da yanlış günde kesip bize hayvansever pozu kesiyorlar. Peki niye kasım ayında kesiyorlar , çünkü kızılderilileri katlettikleri günü şükran günü diye kutluyorlar. Siz katliamı bayram olarak kutlayın. tavşan tüyü , yılan derisi ürübleri kullanın sonra ahkam kesin. Işidi de müslümanmış gibi kakalayın millete. Işidin sizin adamınız olduğunu biliyoruz yemezlerrr

14
0
yanıtYanıtla
leman a laf yok:

bırakın artık şu arapların inancını baştacı etmeyi inanki küçük düşüyorsunuz açın biraz şu kuranı baştan sona okuyun göreceksiniz sadece mekke civarı arap ahalisine özel bir kabile inancı olduğunu çünkü ne türke ne afganlıya ne bosnalıya ne afrika yerlisine ne hintliye hitap eder durumda değil hatta arapların onlarla savaşıp ganimet getirmelerini emreder

2
7
yanıtYanıtla
FS:

Ölünce Leman Sam''ı kurtlar, böcekler yiyecek mezarda. . . . Haber verin. . .

6
1
yanıtYanıtla
DOĞRUCU:

Bunu kurt böcek bile yemez acıyorum bu insana benzeyen yaratığa. Hesapta sanatçı aydın. ama daha insanların inançlarına bile saygı duymayı öğrenememiş. memlekette bunun gibi kendini aydın sanan sayısız chpli ve hdpli yaratık var. halkı kandırıyorlar onları dinden, kültüründen, benliğinden, vatanından, milletinden soğutuyorlar. herkesin akıllı ve sağduyulu olması gerekiyor. hiçbir şeye tamamen doğru olduğuna kanaat getirmeden inanmaması gerekiyor. kendisinin araştırıp öğrenmesi gerekiyor.

yanıt7
yanıt1
geronimo:

seni hangileri yiyecek

yanıt2
yanıt6
SelinMobil-IOS:

Senin nusret steak pahali yedigin steakler tarlata yetismio canim lemanim yazin mangal yaptiklarinda tarlada yetismio suhursuz leman bunadin artik sus otur yerinde kizinda kendin gibi

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title