Haberler

    Samsung ve Lg, En İyi Ekran Teknolojisine Geçmeye Kararlı!

    İki teknoloji devi hakkında yayınlanan son raporlar önemli bir gelişmeyi açığa çıkardı.

    Hasan Uğur Nayır --

    Üreticiler aslında yeni teknolojilere sahip, ancak bunları geliştirip sırayla son kullanıcıya sunuyor. Yakın zamandan bahsedersek ilk olarak Full HD derken bir anda 2K ekranlardan bahsetmeye başladık. Sonuç ortada, LG G3'ün 2K çözünürlüğünde ekranı var. Tabii ki şunu iyi biliyoruz, iş sadece çözünürlükle bitmiyor. Renk sunumu, parlaklık, panel teknolojisi ve en önemlisi güç verimliliği gibi noktalar var. Üreticiler de bunun farkında.


    Gelelim asıl meseleye. Sonuç olarak üreticilerin belirli fikirleri ve bunlar konusunda Ar-Ge çalışmaları var. Gelecekteki ürünlerinde kullanmak istiyorlar. Yakın gelecekte Quantum Dot ekranları göreceğiz gözüküyor.


    Kore medyasına göre LG ve Samsung gibi çeşitli üreticiler şimdi QD (Quantum Dot) teknolojisine odaklanmış durumda. Raporlara göre Samsung ve LG bu yılın 2. yarısından itibaren QD'lerin seri üretimine başlamayı planlıyor. Güya LG'de Quantum Dot ekranı fikri yıllardır vardı, ancak üretim ve yüksek maliyet sorunlarından dolayı bu teknoloji biraz daha bekletildi. Şimdi de Koreli teknoloji devleri önemli bir adım atacak gözüküyor. En azından raporlarda bahsedilenler bu şekilde.


    O kadar Quantum Dot'tan bahsettik peki tam olarak bu teknoloji nedir? Bu ekran teknolojisi, CRT (Cathode Ray Tube) ve LCD (Liquid Crystal Display) teknolojisine göre daha farklı. Ama OLED (Organic Light Emitting Diode) teknolojisine benziyor. Mobil cihazlar için uzun batarya ömrü sağlıyor. Yüksek parlaklık seviyesi ve renk çeşitliliği konusunda öne çıkıyor. DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketlerine göre şu anda en başarılı ekran teknolojisi. Amazon Kindle Fire HDX 7'de kullanılıyor. Bir dönem6 için de Quantum Dot dedikoduları çıkmıştı.


    Samsung ve LG'yi ekran teknolojisi konusunda nasıl buluyorsunuz? Sizce her iki üreticinin de çıkardığı ürünlerin ekranları nasıl? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Samsung Lg Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    lg ve samsung:

    piyasada panel üreten en büyük ve kaliteli üreticilerdir ,led tv ler için daha canlı ve keskink renleri gösterebilecek ekran yapmalarını isterim tüketici olarak.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title