Haberler

    Samsung'tan Sonra Lg de Kendi Çipsetini Yapabilir

    Tek bir firmaya bağımlı kalmadan herkes kendi başının çaresine bakmak istiyor.

    Mahmut Saral - -

    Şu sıralar LG G4 söylentileriyle gündemde olan Güney Koreli firma, önümüzdeki dönemlerde kendi fabrikalarında ürettiği çipsetleri telefonlarında kullanabilir. Biliyorsunuz, son dönemde Qualcomm'un Snapdragon 810'una dair birçok söylenti haber çıkmıştı. Bu gibi durumlarda firmalar zor durumda kalabiliyor ve başka bir firmaya bağımlı kalma olasılığı da işleri çıkmaza sokabiliyor.Örneğin Samsung, hem Qualcomm ile çalışıyor hem de kendi hazırladığı Exynos çipsetler var. Birinde sorun olursa diğerine geçiş yapabiliyor. Kısa süre önce de yeni çipsetini de duyurmuştu üstelik.


    Kore medyasının iddiasına göre LG de aynen böyle hareket ederek tek bir üreticiye bağımlı kalmak istemiyor. Kendi çipsetlerini üreterek hem maliyeti düşürmek hem de üretimi hızlandırmak peşinde olabilir.


    Beklentiler, LG'nin 2015 itibarıyla bu çalışmalarını hızlandırması ve 2016 yılında, LG G5 ile bu çipsetini görücüye çıkarması yönünde. Bakalım ortaya nasıl çalışmalar çıkacak...


    LG G4, MWC 2015'te tanıtılmayacak



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Qualcomm Samsung Lg Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title