Haberler

    Samsung'tan Apple Pay'e Karşı Parmak İzi Özellikli Akıllı Saat

    Güney Koreli üretici yeni akıllı saati ile Apple'a karşı hamle yapma peşinde.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Geçen hafta büyük iPhone 6 duyurusu sırasında Apple ilk akıllı saati Apple Watch'u açıkladı. Ayrıca NFC özellikli ödeme yöntemi olan Apple Pay'i sergiledi. Son yaptığımız haberde bu iki ürün için en başlarda düşük ilgi gözüktüğünü sizlerle paylaştık.Ama durum değişebilir.


    Gelelim esas konumuza. Her ne kadar tüketici ilgisi düşük gibi dursa da, rekabet ortamında Samsung yeni bir çıkarmaya yapmaya hazırlanıyor. Yepyeni bir rapora göre Samsung kendi ödeme yöntemini kullanacak, hem de bir akıllı saatte. İki dev arasında yeni bir savaşın ilk zilleri çalmaya başladı.


    Rekabette yeni cephe


    Güney Koreli üreticinin şu anda parmak izi tarayıcısına sahip yeni bir akıllı saat geliştiriyor. Businesskorea.co.kr sitesinde çıkan haberin kaynağı ise Samsung'ta çalışan yüksek kademeli bir çalışan. Tabii ki raporun ayrıntıları bu kadarla sınırlı değil. Yazılanlara bakarsak Samsung tüketicilere farklı ödeme yöntemleri sunmak için PayPal ile iş birliğinde. Aynı zamanda Koreli şirket biyometrik doğrulama konusundaki çözümler için de Synaptics'le ortaklığa girişmiş.


    Ödeme sistemi gerçek fiziksel mağazaya girmeden önce ürünleri satın alma imkanı ve en yakın mağazadaki promosyon bilgilerini görmeyi sağlıyor. Samsung dünya çapında 50 ülkede bu ödeme hizmetini genişletmeyi planlıyor. Hizmet Kore'de olmayacak, çünkü Samsung benzer yerel ödeme seçeneği hakkında düşünüyor.


    Peki tüm ihtişamıyla bu yeni Samsung akıllı saatini ne zaman görebiliriz? Kaynağa göre akıllı saat şubat ayında düzenlenecek olan MWC 2015 etkinliğinde gün ışığına çıkabilir. Apple Watch'un da çıkış zamanı 2015'in başları.


    Dipnot: Hatırlarsanız haziran ayında sizlerle paylaştığımız bir rapor vardı. Synaptics'in CEO'su Rick Bergman, 2015'te muhtemelen giyilebilir cihazlarda parmak izi teknolojisinin olabileceğini belirtmişti.Samsung'un bu teknolojiden yararlanmak istediği yorumlanmıştı. İşte ödeme sistemi ve Apple Watch'a karşı olan yeni akıllı saat dedikodusu, bu eski rapordan dolayı da kaynaklanıyor.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Apple Watch Apple Pay Samsung Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title