Haberler

    Samsung Galaxy S6 Edge Testte

    Samsung'un çift taraflı kavisli cebi Galaxy S6 Edge'i enine boyuna, tüm detaylarıyla test ettik!

    Samsung Galaxy S6 Edge, uzun zamandır beklediğimiz telefonlardan biriydi. Dedikodularla, söylentilerle çok konuşuldu; Mobil Dünya Kongresi'ndeki tanıtımı ve ön sipariş rakamlarıyla birlikte isminden çokça söz ettirdi. Sonunda S6 Edge, tüm dünyayla birlikte ülkemizde de satışa çıktı ve biz de hemen telefonu test merkezimize konuk ettik.

    "Dünyanın ilk çift taraflı kavisli cep telefonu" olarak da anılan Galaxy S6 Edge, gerçekten tabiri caizse "fantastik" görünen üst düzey bir cep telefonu. Samsung'un S serisiyle uzun zamandır bir kesim kullanıcılarla tasarım konusunda barışamadığını düşündüğümüzde, sanıyoruz ki hem S6 Edge hem S6 modelleriyle artık bu noktada bir anlaşma sağlanacak. 'le kavisli cep telefonu modeline ilk imzasını atan Samsung, S6 Edge ile bu konudaki tecrübesini geliştiriyor.

    Samsung Galaxy S6 Edge

    S6 Edge'in detaylarına geçmeden önce elbette fiyatından bahsetmek gerekiyor. Zira üst segmentte yer alması ve üstelik kavisli kenarıyla özel tasarlanması sebebiyle fiyatı "biraz" pahalı. 32 GB'lık modeliyle ülkemize 2998 TL'den giren S6 Edge, yine 32 GB'lık S6'dan yaklaşık 500 TL daha pahalı. Diğer yandan 128 GB'lık  ve 64 GB'lık bir 'la eşdeğer fiyatta olduğunu da söyleyelim. Bu nedenle onu satın almak için fiyatının biraz düşmesini beklemek hata olmayacaktır.

    Galaxy S6 ile S6 Edge arasındaki farklılıklardan da hızlıca bahsedecek olursak, bunun yalnızca bir iki taneyle sınırlı olduğunu söyleyelim. Teknik anlamda bataryası dışında birebir aynı olan iki modelin elbette en göze çarpan farklılığı S6 Edge'in kavisli ekranı. Onun dışında S6 Edge ve S6 arasında boyut ve ağırlık gibi farklar var. Şimdi bunlara da değinerek önce S6 Edge'in tasarımına yakından bakalım.

    S6 Edge'in tasarımı fazlasıyla çarpıcı. Her iki yanının kavisli yapıda olması halihazırda onu bir hayli etkileyici kılıyorken, öte yandan arka yüzeyin de cam malzemeyle karşımıza gelmesi çekiciliğini bir kat daha arttırıyor.

    S6 Edge'in çerçevesi de metalik malzemeden oluşuyor. Kenarlara doğru kavisli ekranlarla incelen çerçeve, 7 mm kalınlığında. S6'da ise çerçeve kalınlığı 6.8 mm. Edge'in kavisli kenarları tasarıma görünüm itibariyle çekicilik katıyorken, kullanım noktasında ise onu elde tutmayı biraz zorlaştırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    S6 Edge'in hem ön yüzü hem arka yüzündeki cam malzeme Gorilla Glass 4'le korunuyor. Böylece darbe ve çizilmelere karşı Gorilla Glass 3'e kıyasla bir kat daha dayanıklı. Özellikle arka yüzeyin cam malzemeden oluşması, onu sık sık temizlemeniz anlamına geliyor elbette. Zira parmak izleri kendini fazlasıyla gösteriyor.

    Beyaz, altın sarısı, yeşil ve siyah renk seçenekleriyle raflarda yer alan Galaxy S6 Edge, incelediğimiz modeliyle altın sarısı renginde. Şimdi telefonun çevresinde yer alan birimlere daha yakından bakalım.

    S6 Edge, 5.1 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Ekranın alt kısmında fiziksel ana menü butonu bulunuyor. Bu buton aynı zamanda parmak izi sensörü. Bu botunun sol ve sağ kenarında geri ve Çoklu Ekran'a erişebildiğimiz kapasitif butonları görüyoruz. Ekranın üzerinde sensörleri, ön kamerayı ve ahizeyi bulunuyoruz.

    Telefonun sol kenarında ses butonları, sağ kenarında ise güç butonu bizi bekliyor. Üst kenara baktığımızda burada nano SIM kart çekmecesi, hemen yanında da ev eğlence sistemlerinin uzaktan kumanda yoluyla kontrol edilebilmesi için yerleştirilen kızılötesi verici bulunuyor. S6 Edge'in alt kısmı ise bariz şekilde iPhone 6'ya benziyor. Buradaki kulaklık, microUSB noktası, mikrofon ve hoparlörün yeri iPhone 6 tasarımıyla aynı.

    S6 Edge'in arka yüzeyine bakıldığında minimalist tasarım anlayışını görmek mümkün. Burada ortada bir Samsung logosu, alt kısımda da kendini çok belli etmeyecek şekilde yerleştirilen gerekli bilgiler yer alıyor. Kamera, flaş ve kalp sensörü bir arada yan yana bulunuyor. Arka kameranın gövdeden biraz dışarıda tasarlandığını da söylemek lazım.

    Son olarak telefon ağırlığının yalnızca 132 gram olduğunu ve bu noktada 138 gramlık S6'dan biraz daha hafif olduğunu da ekleyelim.

    S6 Edge'in elbette en büyük esprisi kavisli kenarlara sahip olması. Önce ekrana bakalım ve ardından da kavisin bize sunduklarından bahsedelim.

    S6 Edge, 5.1 inç boyutunda bir ekranın sahibi. QHD, yani 1440x2560 piksel çözünürlüğündeki ekran, fazlasıyla parlak ve keskin görüntü sunuyor. Samsung'un Super AMOLED paneline sahip olan ekranın piksel yoğunluğu ise tam 577 ppi. S6 Edge bu değerle, 'ün 515 ppi ve 'ün 538 ppi'lik ekranlarından daha yoğun piksel sunuyor. Ekranın hem kağıt üzerinde hem de kullanım noktasında harika bir görüntü sunduğunu söylemek lazım.

    Şimdi yavaş yavaş telefonun en çok dikkat çeken yanı olan kavislere gelelim. Note Edge'le ekranın bir tarafını daha önce kavisle sunan Samsung, S6 Edge'le bunu çift tarafa taşıyor. Peki, kavisler yalnızca tasarım odaklı bir anlayışa mı sahip, yoksa bize ek özellikler de sunuyor mu? Açıkçası hemen baştan söyleyelim, kullanıma çok büyük farklılıklar kattığını söyleyemeyiz. Şu an birkaç özellikle karşımıza çıkan kavisler, ilerleyen zamanlarda farklı yazılım güncellemeleriyle daha işlevsellik sunabilir belki.

    Ekranın kıyısında!

    Note Edge'de kavis tek taraftaydı, S6 Edge'de ise çift tarafta. Fakat yine de bu kavislerin ikisi de aynı anda kullanılmıyor. Yalnızca birisini aktif olarak kullanabiliyorsunuz. Bunu da Ayarlar kısmından Edge Ekranı bölümünden Sağ ve Sol şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.

    S6 Edge'de kavisin hangi kısmını kullanacağınızı seçtikten sonra isterseniz bu alanı ışıklandırabiliyorsunuz da. Bunu da yine Edge Ekranı kısmından aktifleştirmek mümkün. Bu aydınlatma, favori kişilerinizden bir bildirim geldiğinde sizi ışıkla uyarıyor.

    Favori seçimi ise oldukça işlevsel. Beş farklı kişiyi favori kişiniz olarak belirleyebiliyor ve onları Edge'e taşıyabiliyorsunuz. Böylece onlara daha kolay erişebiliyor, hızlı arayabiliyor veya mesaj gönderebiliyorsunuz. Elbette onlardan gelen çağrılarda da kenar aydınlatması sizi uyarıyor.

    S6 Edge'in kavisli kenarı ayrıca yine Note Edge'de de karşılaştığımız gibi çeşitli bildirimleri bize sunabiliyor. Hangi bildirimleri almak istediğinizi Bilgi Akışı kısmından ayarlayabiliyorsunuz. Bunlar arasında cevapsız çağrı, SMS, hava durumu, Twitter ve Yahoo News gibi bazı uygulamaların bildirimleri bulunuyor. Note Edge'e göre yeni bir şey yok.

    Öte yandan yine S6 Edge'in kavisli kenarında Gece Saati modu bulunuyor. Böylece belirlediğiniz zaman aralığı süresince kavisli kenarda saat ve tarih görüntülenebiliyor. Kenarı aktif hale getirmek istediğinizde ise parmağınızı kenar boyunca yukarı doğru sürükleyip hızla geri çekmeniz gerekiyor ki açıkçası bunu pek kullanışlı bulmadık.

    S6 Edge'in parmak izi sensörü fazlasıyla işlevsel. Oldukça etkileyici bir kullanıma sahip olan parmak izi sensörü, hızlıca parmak izinizi tanıyabiliyor. Öte yandan parmak izi oluşturma işlemi eğlenceli bile sayılabilir.

    Parmak izi oluştururken tek yapmanız gereken parmağınızı her defasında sensöre dokundurup kaldırmanız. Bunu yaparken parmağınızı sensör üzerinde hafifçe yukarı aşağı oynatmanız işlemin daha hızlı tamamlanmasını sağlıyor. Süreç yüzde 80'e ulaştığında sensör sizden parmağınızın uç kısmını aynı şekilde dokundurmanızı istiyor. Bunun ardından işlem tamamlanıyor. Elbette her ihtimale karşı sizden bir de yedek şifre oluşturmanız isteniyor. Bu şekilde dört adede kadar parmak izi güvenliği sağlayabiliyorsunuz.

    Parmak izinizle giriş yaparken telefonu her şekilde tutabilirsiniz. İlla parmağınızı sensöre düzgün yerleştirmenize gerek yok. S6 Edge, hızlıca sizi tanıyabiliyor.

    Güvenli kilit

    Android'in getirdiği Smart Lock özelliği elbette S6 Edge'de bulunuyor. Smart Lock özelliği sayesinde güvenilen konumlar veya çevrede bağlı olunan güvenilir Bluetooth'lu cihaz varsa, telefon kilit altına alınmıyor. Böylece herhangi bir pin, parola veya parmak izi sormadan açılabilen cihaza, elbette bu güvenilir konum ve cihazları yine siz ekliyorsunuz. Bunun için Güvenli Kilit Ayarları kısmından Smart Lock menüsünü kullanabilir ve buradan güvenilen cihazları ve güvenilen yerleri ayarlayabilirsiniz. Bu sayede ev veya ofis gibi sürekli bulunduğunuz yerleri güvenli yerler listesine ekleyebilirsiniz. S6 Edge, siz bu konumlardayken yaklaşık 80 metre çapta bir alanda, güvenli yerde olduğunuzu düşünecek.

    Kalp sensörü ve S Healt

    Samsung'un S Healt uygulaması elbette S6 Edge'de var. Telefonun arka yüzünde bulunan sensörler vasıtasıyla yalnızca sporseverler değil, hayatını daha sağlıklı kılmak isteyen herkes S Healt'in nimetlerinden faydalanabiliyor. Uygulamanın sundukları fazlasıyla geniş. O nedenle ayrıca bir fitness saatine ihtiyacınız kalmıyor. Elbette uykunuzu da ölçümlemek istiyorsanız o başka.

    Yürüyüş, koşu, bisiklete binme, doğa yürüyüşü, egzersiz gibi faaliyetlerin yanında kalp hızı, stres seviyesi ve oksijen doygunluğu gibi verileri de ölçümleyebilen S Healt elbette bunun için S6 Edge'in arka yüzündeki sensörlere parmağınızı yerleştirmenizi istiyor. Elbette biz de telefonu incelememiz sırasında her birini test ettik ve gerçekten güzel çalıştığını gördük.

    Yine burada ayrıca günlük tükettiğiniz kafein, su ve yiyecek miktarını da ekleyebiliyorsunuz. Böylece tüm bu veriler işlenerek yaşam kalitenizi görebilmeniz sağlanıyor.

    Şimdi gelelim S6 Edge'in işletim sistemi ve arayüzüne. S6 Edge, Google'ın son Android sürümü olan Android 5.0'ı kullanıyor. Hatta telefonun 5.0.2 sürümüyle geldiğini söyleyelim. Elbette yine ekranda Samsung'un TouchWiz arayüzünü görüyoruz. Oldukça temiz ve sade bir kullanım sunan arayüzde HTC'den alışkın olduğumuz Blinkfeed'e benzer şekilde dilerseniz Flipboard'ı kullanabilirsiniz.

    Açık olan uygulamalar arasında dolaşımı sağlayan Çoklu Ekran uygulamasına telefonun altındaki sol kapasitif tuştan erişebiliyorsunuz. Böylece kolaylıkla açık olan uygulamalardan istediğinize geçebilir veya hepsini birden sonlandırabilirsiniz. Uygulamalar arasından devre dışı bırakmak istedikleriniz varsa, uygulamalar ekranından sağ üst köşedeki Düzenle seçeneğini kullanmak da mümkün.

    S6 Edge'i çeşitli jestler kullanarak özelleştirmek de mümkün. Bunları yine Ayarlar menüsü altından Hareketler ve İşaretler kısmında görebiliyorsunuz. Böylece mesela ekran görüntüsünü yakalamak için elinizi telefonun kenarından kaydırmanız yeterli olabiliyor.

    S6 Edge'de de elbette tema seçenekleri sunuluyor. Halihazırda şu an üç tema seçeneği bulunan telefona elbette çok daha fazlasını mağaza üzerinden indirmek mümkün olabiliyor.

    S6 Edge'in klavyesinden bahsedecek olursak geçtiğimiz günlerde incelediğimiz 'dan daha kullanışlı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Muhtemelen telefonu kullandığınız süre boyunca üçüncü parti klavye seçeneklerine ihtiyacınız olmayacak. Eğer klavyede yazı yazıyorken kaydırma seçeneğini kullanmak istiyorsanız, sanal klavye bunu da sağlıyor. Yalnızca klavye ayarlarından bu özelliği açmanız yeterli. Sanal klavyenin tahmin yeteneğini de beğendik.

    Son olarak telefonda dahili olarak gelen uygulamalardan da bahsedelim. Samsung'un SMag, SSpor, SÇocuk ve SFilm gibi uygulamalarının yanında Microsoft'un OneDrive ve OneNote uygulamalarının da dikkati çektiğini söylemek lazım. Microsoft, Samsung'la olan işbirliği sonucunda OneDrive üzerinde 100 GB'lık ücretsiz çevrimiçi depolama alanı sunuyor.

    Gelelim S6 Edge'in teknik kadrosunu ve performans notlarına. Hem S6 hem S6 Edge tanıtılmadan çok daha önce Snapdragon 810'la mı, yoksa Exynos işlemciyle mi gelecek şeklinde spekülasyonlar yapılmıştı. Sonunda Samsung, tercihini Exynos'tan yana kullandı ve 8 çekirdekli Exynos 7420 yonga setini bizlere sundu. 4 çekirdekli 1.5 GHz hızında Cortex A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz hızında Cortex A57 işlemciyle desteklenen telefon, hem sentetik testlerde hem de kullanım deneyimiyle nasıl bir sonuç veriyor az sonra hep birlikte karşılaştırmalı olarak göreceğiz. Şimdi hazır teknik özelliklerden bahsediyorken diğer detayları da sıralayalım.

    S6 Edge, 3 GB RAM sahibi. İncelediğimiz modeliyle 32 GB'lık kapasite sunan telefon, ayrıca 64 ve 128 GB'lık model seçeneklerine de sahip. Galaxy S6 Edge'de microSD kart slotu ise yok. Yani hafızayı genişletemiyorsunuz. Bu da her ne sebeple olursa olsun bizce bir eksi.

    Telefonun batarya ve kamerasından ise ileriki adımlarda bahsedeceğiz. Şimdi S6 Edge'le aldığımız sentetik test sonuçlarına gelelim.

    S6 Edge'i Geekbench 3 testinde koşturduğumuzda aldığımız sonuç çoklu çekirdekte 5196 oldu. Daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz 'u hatırlayacak olursak bu sonuç onda 3803'tü. Yine 'te 2737 puan, LG G Flex 2'de ise 3427 puanı görmüştük.

    Öte yandan yine AnTuTu skoruyla da 69763 gibi oldukça yüksek bir puan toplayan telefon, 3DMark Benchmark'ta da 22109 puanı gördü. Şimdi S6 Edge'in aldığı tüm skorları daha önce incelediğimiz diğer telefonlarla yan yana koyarak aktaralım.

    Oyun performansı ve sıcaklık

    S6 Edge'in kullanım noktasındaki performansı ise sentetik sonuçları aratmıyor. İnternet dolaşımında sayfaları gayet hızlı şekilde açan telefon, özellikle uygulama indirme hızıyla bizden tam not almayı başardı. Oyun noktasında ise Real Racing 3 ve Dungeon Hunter 5 oynama fırsatı bulduğumuz telefon, her iki oyunda da bize gayet başarılı sonuçlar sundu.

    Telefonun ne kadar ısındığıyla ilgili fikrimizi de hemen söyleyelim. S6 Edge'in işlemci sıcaklığını Real Racing 3 oyunu süresince ölçümledik. Bir oyun seansının ardından işlemcinin 34 derecelik sıcaklıkta kaldığını gördük.

    Samsung Galaxy S6 Edge'in bataryası 'e göre 200 mAh daha dar kapasitede. 2600 mAh'lik bir batarya ile gelen telefon, buna rağmen Galaxy S5'ten daha iyi performans gösteriyor. Bu da güç yönetiminin telefonda başarılı olduğunu görmek için yeterli bir sebep. Elbette aldığımız sonuçlar çok büyük fark yaratacak cinsten değil. O nedenle Galaxy S6 Edge ile batarya konusunda büyük atılım bekleyen kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayabilirler. S6 Edge'le günü çıkartmak mümkün. Fakat telefonu ikinci gün şarja takacağınızı bilmeniz gerekiyor.

    S6 Edge'in pil detaylarına gelirsek, telefonun bekleme modundayken çok yavaş güç kaybettiğini söyleyerek söze başlayabiliriz. Yaptığımız 90 dakikalık video testimizde, S6 Edge'in ekranı tam parlaklıkta, arkada sosyal medya hesapları senkronize şekilde ve Wi-Fi açıkken bataryanın yüzde 15 gerilediğini gördük. Bu sonuç S6 Edge'in, LG G Flex 2'nin yüzde 13'lük kaybının gerisinden gelmesine sebep oluyor. Ancak   ve 'le kıyasladığımızda S6 Edge'in pil tüketiminin daha iyi seviyede olduğunu görüyoruz. Eğer S6 Edge'i bu test sonucunda Galaxy S6 ile kıyaslarsak, Galaxy S6'nın yüzde 16'lık bir kayıp yaşadığını söyleyebiliriz.

    Öte yandan Geekbench 3'le yaptığımız pil testine göre 6 saat 26 dakikada tüm bataryayı boşaltan S6 Edge, 'un 3 saat 28 dakikalık ve 'nin 5 saat 6 dakikalık skorlarından daha iyi durumda olduğunu bize gösteriyor.

    S6 Edge'le aldığımız maksimum konuşma süresi, 9 saat 43 dakika, çevrim içi kullanım süresi ise 8 saat 5 dakikaydı. Bu sonuçları Galaxy S6 ile kıyasladığımızda ise 2550 mAh'lik Galaxy S6'nın kavisli kardeşini konuşma süresiyle geriden takip ettiğini, çevrim içi kullanım süresiyle ise önde olduğunu görüyoruz. Zira Galaxy S6, 9 saat 3 dakika konuşma ve 8 saat 34 dakika çevrim içi kullanım süresi sunuyor.

    Son olarak S6 Edge'in elbette Güç Tasarruf modu ve Ultra Güç Tasarruf moduyla pil ömrünü uzatabildiğini de söyleyelim.

    Hızlı şarj

    S6 Edge, kutu içeriğinde hızlı şarj özelliği getiren bir adaptörle geliyor. Bu da S6 Edge'in önceki Galaxy S modellerine göre tam 1.5 kat daha hızlı şarj olmasına olanak tanıyor. Daha net şekilde anlaşılabilmesi için S6 Edge'i yalnızca 10 dakikalık bir şarj ile 4 saat daha gidecek ölçüde şarj edebileceğinizi söyleyebiliriz. Telefonun tam kapasite şarj süresi ise 1 saat 39 dakika kadar sürüyor.

    S6 Edge'in kameralarına bakalım. Söze arka kameradan başlarsak S6 Edge'in arka kamerasının harika olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Hatta son zamanlarda bir akıllı telefonda kullandığımız en iyi kameralardan birine sahip olduğunu da ekleyebiliriz. S6 Edge'in arka kamerası 16 MP, ön kamerası ise 5 MP olarak karşımıza çıkıyor. Galaxy S5'teki 2 MP'lik ön kamera burada güncellenmiş.

    S6 Edge'in arka kamerası çok hızlı odaklanıyor ve çektiğiniz fotoğrafı hızlı şekilde işleyerek ekrana getiriyor.

    Samsung, anı kaçırmamanız için arayüzde fotoğraf uygulamasını arayarak vakit kaybetmek yerine ana butona çift tıklayarak fotoğraf uygulamasına hızlıca ulaşım imkanı tanıyor. Böylece istediğinizde hızlı bir şekilde kameraya erişebiliyor ve kareyi yakalayabiliyorsunuz.

    Yeni arabirim

    Kamera uygulamasını da güncelleyen Samsung, eski karışıklığı ortadan kaldırarak kullanımı kolay şekilde bize sunuyor. Yeni kamera uygulama arayüzünün ilk bakışta HTC'nin One serisinde gördüğümüze benzediğini söylemek mümkün.

    Arayüz kullanışlı kısayollar sunuyor. Kamera ekranındayken parmağınızı sağa çektiğinizde modlara geçiyor, sağa çektiğinizde ise daha önceden çektiğiniz fotoğraflara atlayabiliyorsunuz.

    Galaxy S6'nın modları arasında pek çok seçenek bizlere sunuluyor. Bunlar arasında Pro, Seçmeli odak, Panoramik, Ağır çekim, Hızlı çekim, Sanal çekim gibi modlar bulunuyor. Ayrıca bunlara daha fazla modu da mağazadan indirerek ekleyebiliyorsunuz.

    Galaxy S6'yla çekim yaparken muhtemelen genellikle otomatik modu kullanacaksınız. Zira otomotik mod etkileyici fotoğraflar çekmeyi başarıyor. En iyi fotoğrafı çekebilmek adına çekim koşullarına uyum sağlayabilen otomatik modun yanında elbette daha fazla ayar isteyen kullanıcılar için profesyonel mod da eklenmiş. Pro modu kullanarak daha fazla detaya el atabiliyorsunuz.

    Yine modlar arasında Seçmeli odak da dikkat çeken bir diğer mod.  Bu modda öndeki ve arkadaki nesneler için odak seçimi yapabiliyor ve böylece ortaya sanatsal fotoğraflar çıkartabiliyorsunuz. Yine bir diğer mod ise Sanal çekim. Bu modda bir objenin çevresinde dönerek fotoğrafını çekebilir ve böylece onu 3D olarak galerinize kaydedebilirsiniz. Bu tür çektiğiniz fotoğraflara bakarken de S6 Edge'in ekranını sağa / sola doğru oynatarak objeye göz atabilirsiniz.

    Ön kamera ve video

    S6 Edge'in ön kamerası ise yine başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Burada özellikle selfie çekmeyi sevenlerin hoşuna gidecek olan Geniş Selfie seçeneği de sunuluyor.

    S6 Edge'in 4K video çekme yeteneği bulunuyor. UHD veya QHD video çekebilir, öte yandan 60 FPS'de Full HD video kaydı yapabilirsiniz. Bu arada 4K ve 2K çözünürlükte video kaydının 5 dakikayla sınırlı olduğunu da söyleyelim. Yine telefonun ön kamerasıyla da 2K video kaydı yapabiliyorsunuz.

    S6 Edge'le yaptığımız çekimlerde gayet başarılı sonuçlar aldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle gün ışığında yaptığımız çekimlerde harika sonuçlar veren telefon, iç çekimlerde ve düşük ışık koşullarında da güçlü performans gösteriyor. Şimdi sizlerle S6 Edge ile yaptığımız çekimleri paylaşalım.

    S6 Edge ile parlak, net ve son derece ayrıntılı fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

    Telefonun kamerası özellikle detayları yakalamada çok başarılı.

    Etkileyici makro çekimler yapabilirsiniz.

    Gün ışığının solgun olduğu ortamlarda da kaliteden bir şey kaybetmiyorsunuz.

    S6 Edge ile 2x yakınlaştırmada yine detayları alabiliyorsunuz.

    4x yakınlaştırma performansı.

    Düşük ışık koşullarında çekilen bu fotoğraf elbette daha iyi olabilirdi.

    Bu mesafeden düşük ışıkta flaş açtığınızda ise fotoğraf kötü etkilenebiliyor.

    Otomatik modda gayet iyi sonuç veriyor.

    Dilerseniz fotoğraflara çekim esnasında farklı efektler ekleyebiliyorsunuz.

    Samsung'un yeni kavisli amirali S6 Edge'i her yönüyle inceledikten sonra artık yavaş yavaş incelememizi noktalayalım. Toparlayacak olursak Galaxy S6 Edge, gerek tasarımı gerek performansı pek çok açıdan başarılı bir model. Telefonun en beğendiğimiz yanları arasında elbette kavisli tasarımı, QHD ekranı, hızlı çalışan Android işletim sistemi ve elbette TouchWiz arayüzü bulunuyor. Öte yandan kamerasını da fazlasıyla başarılı bulduğumuzu söyleyelim.

    Beğendiğimiz, sayabileceğimiz daha pek çok detay bulunuyor. Özellikle OneDrive ile 100 GB'lık çevrimiçi depolama kapasitesi sunulması büyük incelik, fakat yine de bizce bu, telefonun microSD kart desteği sunmamasının üzerini örtmüyor. Ayrıca kavisli ekranların daha işlevsel kullanılabilmesini isterdik. Bu haliyle Note Edge'de de olduğu gibi halen sınırlı görünüyor.

    S6 Edge'in bataryasıyla ilgili son bir söz söyleyecek olursak, açıkçası pil ömrüyle çok yüksek beklenti içinde olanlar hayal kırıklığı yaşayabilir. Telefon Galaxy S5'ten çok fazla fark yaratmıyor, ancak günü rahatlıkla çıkartabiliyorsunuz.

    Son tahlilde S6 Edge, bazı eksikliklerle birlikte iyi bir model olmuş. Yakından incelemenizi elbette öneririz, fakat S6 Edge'in kavisli ekranıyla S6'dan yaklaşık 500 liralık bir fark yarattığını ve bu fiyatıyla telefonu pahalı bulduğumuzu da söyleyelim. Yine de S6 Edge'in fark yarattığı kesin.

    Samsung Galaxy S6 Edge'in fiyatı ise 2998 TL civarında.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Samsung Galaxy Sony Xperia Microsoft Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title