Haberler

Samsun Tekkeköy'de 'Sığır Çiçeği' Karantinası

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde hayvan ölümlerini araştıran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Sığır Çiçeği' hastalığı tespit etti.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde hayvan ölümlerini araştıran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Sığır Çiçeği' hastalığı tespit etti. Bu nedenle ilçe genelinde karantina başlatıldı.

Tekkeköy'de 6 büyükbaş hayvanın telef olması üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda 'Sığır Çiçeği' hastalığı tespit edildi. İlçe karantinaya alındı. Tekkeköy Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü İcabi Çağan konuyla ilgili şunları söyledi:

"İlk olarak 2014 yılında sığır çiçeği adı verilen hastalıktan dolayı ilçemizde hayvan ölümleri oldu. Biz 2014 yılının sonbahar döneminde ilçemizde, özellikle bu hastalığın çıkmış olduğu bölgelerde aşılama kampanyası başlattık. Bu yıl içerisinde de ilçemizdeki tüm köyleri bu programa dahil ettik. Yani ilçemizdeki tüm işletmeler sığır çiçeğine karşı aşılanacak. Şu anda ilçemizde 2 bölgede bu hastalıktan dolayı ölümler oldu. Biz de ilçe genelinde kanun gereği karantina tedbirleri uygulamaya başladık."

HAYVANLARIN BEDELLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Şuan itibari ile işletmeler arası nakliyatların durdurulduğunu ifade eden Çağan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İl dışına çıkması gereken hayvanlar, karantina nedeniyle çıkartılmıyor. 2014 yılında bu hastalıktan ölen hayvanlar için sahiplerine hayvan bedelinin yarısı ödeniyordu. 2015 yılında bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda tazminat olarak hayvan bedellerinin tamamı ödenmeye başlandı. Şuana kadar ilçemizde 6 hayvan ölümü gerçekleşti. Bu hayvanların sahiplerine hayvan bedellerinin tamamı ödenecek."

28 GÜNDE ÖLÜM OLMAZSA KARANTİNA KALKACAK

İlçe genelinde 4 bin 500 işletmede toplam 18 bine yakın hayvanın karantina altına alındığını ifade eden Tekkeköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İcabi Çağan, "Önümüzdeki hafta itibari ile ilçe genelinde tüm hayvanlara bu hastalıkla ilgili aşı yapılacak. Son hayvan ölümü gerçekleştikten sonraki 28 günlük süre içerisinde bu hastalıktan başka bir hayvan ölümü olmaz ise karantina kaldırılacak" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title