Haberler

Samsun'daki Trafik Kazası

MMO Samsun Şube Başkanı Gürkan, Terme'de 7 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından makine mühendislerince yapılan incelemede, başta açıklandığı gibi otomobilin LPG tankının değil benzin deposunun patladığının tespit edildiğini bildirdi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Terme'de 7 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından makine mühendislerince yapılan incelemede, başta açıklandığı gibi otomobilin LPG tankının değil benzin deposunun patladığının tespit edildiğini bildirdi.

Gürkan, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, kazanın ardından makine mühendislerinin hazırladığı teknik rapor hakkında bilgi verdi.

Trafik kazasının, LPG yakıt sistemiyle çalışan otomobil ile minibüsün çarpışmasıyla oluştuğunu hatırlatan Gürkan, "Otomobil, minibüsle çarpışması sonucu ikiye bölünmüştür. Kamuoyuna aracın ikiye bölünmesi esnasında LPG tankının patlaması sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmiştir" dedi.

Uzmanların hazırladığı teknik raporun, bilinenin aksine trafik kazası sonrası meydana gelen yangının LPG tankının patlamasından kaynaklanmadığını ortaya koyduğunu dile getiren Gürkan, "Aracın ön kısmının ayrılması, dolayısıyla da araç tabanının öne ve alta doğru yanaşması nedeniyle asfaltla temasa geçtiği, ön sol köşeden itibaren kaputa doğru minibüse çarpan otomobilin yakıt deposunun sürtünme nedeniyle delindiği, akan ve savrulan benzinin, çarpışmanın şiddeti ve enerjisiyle yandığı tespit edilmiştir" diye konuştu.

Gürkan, kazada LPG tankının üzerindeki emniyet tedbirlerinin ve aşırı akış valfinin devreye girerek gaz akışını kestiğine dikkati çekerek, "Tank üzerindeki tedbirlerin gaz akışını kestiği, tankın içinde bulunan LPG'yi hapsettiği ve LPG tankının dolu olduğu anlaşılmıştır" ifadesini kullandı.

Kadir Gürkan, hazırlanan raporun Terme Cumhuriyet Savcılığına sunulduğunu belirtti.

"LPG sızdırmazlık raporu hafif kusur olamaz"

Kazaya karışan otomobilin 2008 ve 2010 yılları arasında MMO'dan LPG sızdırmazlık raporu aldığını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Buna karşın 2012 ve 2014 yılları arasında LPG sızdırmazlık raporu almadan araç muayenesinin 'hafif kusurlu' şekilde yapıldığı belirlenmiştir. Yasal mevzuat ve teknik kabullere uygun olarak LPG'ye dönüşümü yapılan ve periyodik kontrolleri düzenli gerçekleştirilen araçlar, en az benzinli araçlar kadar güvenlidir. LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçları kullanan vatandaşlarımız, LPG sızdırmazlık muayenesi hafif kusurlu olarak kabul edilmesinden dolayı periyodik muayenelerini yaptırmamaktadır. İlgilileri uyarıyoruz, LPG sızdırmazlık raporu hafif kusur olamaz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için araçlarının LPG periyodik kontrollerini yetkilendirilmiş kuruluşlara yaptırmaları gerekmektedir."

Ordu'dan Samsun yönüne giden Ahmet Bodur yönetimindeki 34 VL 3941 plakalı otomobil, 17 Ocak Cumartesi günü Sakarlı mevkisinde refüje çarpıp karşı şeride geçerek, İmdat Akgül'ün kullandığı 52 EP 392 plakalı minibüsle çarpışmış, alev alan minibüsteki 6 kişi ile otomobil sürücüsü hayatını kaybetmişti. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Terme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title