Haberler

Samsun'da, Türk- Gürcü İlişkileri Çalıştayı Gerçekleştirildi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, 'Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık' konulu çalıştayın Türkiye Yürütücülüğünü yaptı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, 'Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık' konulu çalıştayın Türkiye Yürütücülüğünü yaptı. Prof. Dr.Teliloğlu çalıştayda bilimsel bir yaklaşımla ve tarihten ders çıkararak Türk- Gürcü ilişkilerinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde kafa yorulduğunu söyledi.

Türk Tarih Kurumu, Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen 'Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık' konulu çalıştay Gürcistan'ın Akhaltsikhe şehrinde yapıldı. Çalıştayın açılış bölümünde Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Merab Beridze, Gürcistan Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bilim Geliştirme Şube Başkanı Nugzar Çitaia, Akhaltsikhe Belediye Başkanı Giorgi Kopadze, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Refik Turan konuşma yaptı.

Çalıştay kapsamında düzenlenen oturumlarda bildiriler sunuldu. Türk-Gürcü ilişkilerine dair çeşitli konuların ele alındığı oturumlarda fikir alış verişinde bulunuldu. Çalıştayın Türkiye yürütücüsü olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, iki toplum ve ülke arasında ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini belirterek "Türk ve Gürcü bilim heyetlerinin iki toplumun ilişkilerini geliştirebilme adına bir araya geldikleri bu toplantının çok yararlı olduğu konusunda görüş birliği oluştu. İlk kez çok yönlü bir bakış açısıyla, bilimsel bir yaklaşımla ve tarihten ders çıkararak Türk-Gürcü ilişkilerinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde kafa yoruldu.Çalıştayda sunulan bildiriler yayınlandığında bu çalıştay için ne kadar büyük bir hazırlık yapıldığı anlaşılacaktır. Bu toplantı ortak ilmi çalışmalar yapılması için her iki ülke açısından da oldukça önemli bir adımdı. Her iki taraf da bu tür çalışmalarınperiyodik olarak tekrarlanması konusunda irade beyanında bulundu. Sonuç bildirgesinde açıkça vurgulandığı üzere oldukça başarılı bir toplantı oldu" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tarih Kurumu Gürcistan Kafkasya Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title