Haberler

Samsun'da 249 Bin 96 Öğrenci Karne Aldı

Samsun’da 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunun bitiminde 249 bin 96 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Samsun'da 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunun bitiminde 249 bin 96 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Samsun'da 2013 - 2014 eğitim öğretim sezonunda 16 bin 572 öğretmen tarafından eğitim verilen 17 bin 39'u okul öncesi, 79 bin 269'u ilkokul, 81 bin 571'i ortaokul ve 71 bin 217'si lise olmak üzere toplam 249 bin 96 öğrenci karnesini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkadım Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen karne törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Yeşilyurt Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Yeşilyurt, ilçe milli eğitim müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir. Günümüz dünyasının uygar toplumları eğitime en çok önem veren, kuşaklarda en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözüm bulabilmiş toplumlardır. Ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen ve önüne çıkan sorunları aşmaya çalışan bir ülkedir. Nüfusumuzun çoğunluğunun gençlerden ve çocuklardan olduğu düşünüldüğünde eğitim alanında yapmamız gereken daha birçok çalışmalar olduğunu görmekteyiz" dedi.

Karne alan çocuklara başarılar dileyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içersinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsun'da eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmemiz için OMÜ ile işbirliği içersinde 19 Mayıs'ın 100. yılı olan 2019 yılında Samsun'da Eğitim Vizyonu projemizi uygulamaya geçirdik. Uzun bir dönemdir bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Ayrıntılı olarak birçok ilçemizde ve okulumuzda bununla ilgili çalışmaları ayrıntıları ile sürdürmeye devam ediyoruz. Temel hedefimiz eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamaktır" diye konuştu.

VALİDEN ÇOCUKLAR VE VELİLERE TAVSİYELER

Tatilde çocuklara tavsiyelerde bulunan Vali Aksoy, "Çocuk tatilde bol bol dinlenin. Tatilde mutlaka dinlenmeye özen gösterin ama kendinizi sosyal ve kültürel anlamda geliştirebilecek etkinliklerden de hiç uzak kalmayın. Bu anlamda yaz tatilinizde hem dinlenin hem de sosyal faaliyetler içersinde olmaya gayret edin. Fırsatınız varsa kitap okuyun. Çünkü okuma alışkanlığımız ülke olarak çok fazla değil. Bu yaşlarda bu alışkanlığı edinebilirsek, gelecekte daha başarılı bireyler olarak kendimizi hazırlamış oluruz" şeklinde konuştu.

Velilere de öğütler veren Vali Aksoy, "Bugün çocuklarımız karnelerini aldılar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulamalıyız. Hangi dersten zayıfsa daha güçlü konuma nasıl gelebiliri okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma amacıyla bu faaliyetler içersinde yer almalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulu iyi derece ile bitirenlere hediyeleri verildi. Daha sonra öğrencilere sınıflarında karneleri dağıtıldı. Karne dağıtımının ardından Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler de okul bahçesinde son ders zilini çaldılar.

2014 - 2015 eğitim-öğretim sezonu 15 Eylül 2014 Pazartesi açılacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Aksoy İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title