Haberler

Samsun'da 18 Yıl Önce Kaybolan Kişinin Öldürülüp Gömüldüğü İddiası

Tekkeköy ilçesinde 18 yıl önce kaybolan kişinin öldürülüp gömüldüğü iddiasıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

Tekkeköy ilçesinde 18 yıl önce kaybolan kişinin öldürülüp gömüldüğü iddiasıyla ilgili gözaltına alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Dün, Musa E'nin (40) Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, 18 yıl önce Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yaptığı sırada kaybolan Şaban Bayri'nin (49) ağabeyi Mehmet E. (44) tarafından boğularak öldürdüğünü, daha sonra yakılıp bir tarlaya gömüldüğünü iddia etmesi üzerine gösterdiği tarlada yapılan kazı çalışmasında kemik parçalarının çıkmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet E. ile eşi, aynı zamanda Bayri'nin eski eşi Habibe E. (47) ve Musa E'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Musa E, jandarmaya verdiği ifadede şunları söyledi:

"Şaban Bayri'yi kullandığım otomobile alkol içmek için aldım. Arka koltukta ağabeyim Mehmet E. bulunuyordu. Yolda giderken Mehmet E, Şaban Bayri'yi aracın arka koltuğuna çekerek elleriyle boğup öldürdü, daha sonra bir akaryakıt istasyonundan benzin aldıktan sonra söz konusu tarlaya gittik. Mehmet E, cesedi yakıp kazılan çukura gömdü. Şaban Bayri'nin ölmeden önceki, şu anda Mehmet E'nin eşi Habibe E. de olayı planlayanlardan."

Bur arada Habibe E'nin 2001 yılında jandarmaya giderek kaybolan eşi Şaban Bayri'yi, Mehmet ve Musa E'nin öldürdüğünü söylediği, Cumhuriyet Savcılığında ise "Mehmet E'nin kendisini dövdüğü, buna kızıp yalan konuştuğu" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Habibe E'nin 2006 yılına kadar Mehmet E. ile nikahsız yaşadığı, bu tarihte resmi nikah yaptıkları kaydedildi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title