Haberler

Samsun Bakan Kılıç: İşitme Engelliler Olimpiyatları?na 120 Ülke Davet Edeceğiz

Bakan Kılıç: İşitme Engelliler Olimpiyatları'na 120 ülke davet edeceğizGENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,2017 Samsun Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarına 120 ülke davet edeceklerini belirterek, "Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nun 109 üye ülkesi bulunuyor.

Bakan Kılıç: İşitme Engelliler Olimpiyatları'na 120 ülke davet edeceğiz

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,2017 Samsun Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarına 120 ülke davet edeceklerini belirterek, "Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nun 109 üye ülkesi bulunuyor. Aynı zamanda davet edeceğimiz ülke sayısıyla birlikte toplamda 120 ülke oyunlara katılmış olacak. Bundan önce Sofya'da yapılan son oyunlarda 90 ülkenin katılımı gerçekleşmişti. Biz bu rakamı 120'ye taşıma hedefindeyizö dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde 2017 Samsun Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları Hazırlık ve Denetleme Kurulu Toplantısı, İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, 2017 yılında düzenlenmesi planlanan 2017 Samsun Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili Samsun'a toplam 120 ülkenin gelmesini hedeflediklerini söyledi. Bakan Kılıç, 'Samsun, sportif anlamda organizasyonların düzenlenmesi anlamında büyük bir tecrübeye sahip. Şuanda Samsun Boks Olimpiyatları elemeleri yapılmakta ve bir haftalık süreçte de devam edecek.Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nun 109 üye ülkesi bulunmaktadır. Davet edeceğimiz ülkelerle birlikte toplamda 120 ülke İşitme Engelliler Olimpiyatlarına önümüzdeki sene katılmış olacak. Sofya'da yapılacak olimpiyatlara 90 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Biz bunu 120 ülkeye taşıma hedefindeyiz. Olimpiyatlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gücünün arkasında olduğu bir organizasyon olacaktır. Bu toplantımızda özellikle oluşumun bugüne kadar olan değerlendirmesi, bundan kısa bir süre önce Lozan'da yapılan toplantının değerlendirmesini yapacağız. Ben bu konuda bize destek olan kurumlarımıza çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye çok daha kısa zamanda çok büyük organizasyonları başarıyla tamamlamıştır. Yapmış olduğumuz organizasyonları Türkiye'mizde başarıyla yaptık. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla Samsun'da ki tüm dinamiklerimizi de harekata geçirerek yolumuza devam edeceğizö dedi.

Bakan Kılıç'ın konuşmasından sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıya ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Recep Ali Er, Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyon Daire Başkanı Ozan Çetiner, Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç İlkadım Samsun Sofya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title