Haberler

Şampiyonluk Maçından Detaylar

Güncelleme:

19. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, Sivasspor'u 4-2'lik skorla geçti.

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u konuk eden Galatasaray, ilk 11'de iki değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda, ligde son oynanan Gaziantepspor maçına ilk 11'de çıkan isimlerden Dany ve Yekta Kurtuluş, Sivasspor mücadelesinin yedekleri arasında yer aldı.

Dany ve Yekta'nın yerine ilk 11'de sakatlığı geçen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ve Gökhan Zan görev yaptı.

SNEİJDER 2 MAÇ SONRA SAHADA

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Sneijder, Sivasspor maçında takımdaki yerini aldı. Kardemir Karabükspor maçından sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında görev alamayan Sneijder, Sivasspor karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

TEKNİK ADAMLIK SIRASI HASAN ŞAŞ'TA

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in Mersin İdmanyurdu maçı sonrası aldığı cezanın ardından dördüncü karşılaşmada teknik adaklık görevi antrenör Hasan Şaş'a geçti. Terim ile birlikte Ümit Davala ve Hasan Şaş'ın cezalı olduğu Kardemir Karabükspor ile Terim ve Şaş'ın cezalarının devam ettiği Sanica Boru Elazığspor maçlarında takımın başında yer alan Claudio Taffarel'in yerine Gaziantepspor karşısında bu görevi Ümit Davala devralmıştı. Sivasspor karşısında ise sarı-kırmızılı takımın başında Hasan Şaş bulundu.

TERİMİN DÖRDÜNCÜ CEZALI MAÇI

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor maçıyla 9 maçlık cezasının dördüncü karşılaşmasını da saha kenarında izlemek zorunda kaldı. Cezası nedeniyle Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarında takımın başında yer alamayan tecrübeli teknik adam, Sivasspor karşılaşmasını da Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden izledi. Taraftarların tezahüratları altında yerine geçen Terim, ayağa kalkıp el sallayarak tribünleri selamladı.

STAT TAMAMEN DOLDU

Galatasaray'ın kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Az sayıda Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı takip etti.

GRİPİN KONSERİ

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde müzik grubu Gripin, konser verdi. Türk Telekom Arena'nın metro girişindeki bölümde gerçekleştirilen organizasyonda, Gripin grubu verdiği konserle taraftarlara keyifli anlar yaşattı. Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yer alan GS Store mağazasındaki ürünlere büyük ilgi gösterdi.

VEDAT İNCEEFE'YE PLAKET VERİLDİ

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonun konuğu, Sivasspor maçında Galatasaray'ın eski futbolcularından Vedat İnceefe oldu. Maç öncesi düzenlenen törende Vedat İnceefe'ye plaket verildi.

ŞAMPİYONLARA ALKIŞ

Sivasspor maçı öncesinde, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol ve Kürek Takımlarının bugün kazandığı şampiyonluklar anons edilerek, taraftarlara duyuruldu. Taraftarlar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 4. kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Kürek Takımı'nı uzun süre alkışladı.

SİVASSPOR'A TEPKİ

Karşılaşma öncesi Sivasspor oyuncuları ve teknik heyetinin saha kenarında birbirlerine sarılarak halka oluşturmasına Galatasaraylı taraftarlar tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Sivasspor takımının maçın başlamasından hemen önce yaptığı bu hareketi uzun süre ıslıkladı.

GALATASARAY İLK YARIYI 1-0 ÖNDE TAMAMLADI

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray, Sivasspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray, 19. şampiyonluk için çıktığı karşılaşmaya hızlı başladı. Selçuk'un yönlendirmeleriyle etkili olan sarı-kırmızılı takım, ilk dakikalarda Burak ve Melo'yla bulduğu önemli pozisyonlardan sonuç alamadı. Rakibi üzerinde baskı kuran ev sahibi ekip, aradığı golü 8. dakikada Selçuk İnan'la serbest vuruştan buldu. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran sarı-kırmızılı takım, savunmada kalan rakibi karşısında pozisyonlar üretmesine rağmen, ikinci gölü atamadı ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Konuk takım Sivasspor ise rakibinin baskılı mücadelesi karşısında oyun kurmakta zorlandı. Sekizinci dakikada 1-0 geriye düşen kırmızı-beyazlılar, hücumda oyuncularının etkisiz kaldığı ilk yarıda gol bulamadı.

GALATASARAY SKORU 3-0 YAPTI

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın Sivasspor karşısında 3-0 öne geçmesinin ardından şampiyonluk tezahüratları başladı.

Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 7 puan önünde bulunan sarı-kırmızılılar, Sivasspor'u yendiği takdirde 19. şampiyonluğunu ilan edecekti. İlk yarıyı rakibi karşısında 1-0 önde tamamlayan Galatasaray, 53. dakikada Burak Yılmaz ile durumu 2-0 yaptı. Bu dakikadan sonra taraftarlar Türk Telekom Arena'da şampiyonluk coşkusu yaşamaya başladı.

Sarı - kırmızılı taraftarların tezahüratları arasında Selçuk takımının 3. kendisinin ise 2. golünü 60. dakikada ağlara göndererek coşkunun artmasına neden oldu.

63. dakikada Hamit'in ara pasına hareketlenen Burak Yılmaz, kaleciyi geçtikten sonra çapraza açıldı. Burak'ın çaprazdan sert şutu yan ağlarda kaldı.

KRAL PERDEYİ KAPATTI

75. dakikada Burak Yılmaz kendisinin ikinci takımının 4. golünü kaydetti. Bu dakikada Umut Bulut'un ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 4-0.

80. dakikada konuk ekibin golü geldi. Bu dakikada Aatıf'ın soldan cezasahasına yapıtğı ortada savunmanın uzaklaştırdığı topla cezaalanı dışında topla buluşan Kadir Bekmezci, sert bir vuruşla Muslera'yı mağlup etti. 4-1.

90+3. dakikada Sivasspor farkı ikiye indirdi. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Cihan, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 4-2

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 4-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

ARENA'DA DEV ŞAMPİYONLUK PANKARTI

Türk Telekom Arena'da kale arkasına dev bir pankartla '19. Şampiyonluğun Kutlu Olsun Galatasaray' pankartı açıldı.

TERİM TARAFTARLARI SELAMLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemesinin ardından, Türk Telekom Arena Stadı'nda taraftarları selamladı. Cezası nedeniyle maçı tribünden takip eden ve karşılaşma bittikten 15 dakika sonra sahaya girebilen tecrübeli teknik adam, Türk Telekom Arena Stadı'nda taraftarlarını selamladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türk Telekom Arena Burak Yılmaz Galatasaray Sivasspor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title