Haberler

Şampiyon'un Evinde Mutluluk

Paralimpik Oyunlarında dünya rekoru kırıp altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muslu'nun Konya'daki ailesi mutluluk yaşarken evlerine Türk bayrağı ve kızlarının fotoğrafının yer aldığı afiş astı.

Paralimpik Oyunlarında dünya rekoru kırıp altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muslu'nun Konya'daki ailesi mutluluk yaşarken evlerine Türk bayrağı ve kızlarının fotoğrafının yer aldığı afiş astı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 2012 Paralimpik Oyunlarında kadınlar 40 kiloda 109 kiloyu kaldırarak Dünya ve Paralimpik rekoru kırıp altın madalya kazanan Meram Belediyesporlu milli halterci Nazmiye Muslu, ailesinin gurur kaynağı oldu.

Konya'daki evlerinde tebrikleri kabul eden Muslu ailesi, kızlarının aldığı başarının tesadüf olmadığına değindi. Baba İsmail Muslu (59) spor yapmaya teşvik ettikleri bedensel engelli kızlarının dünya şampiyonluğu nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı. Madalya töreninde Türk Bayrağı'nın İstiklal Marşı okunarak göndere çekilmesinin kendilerini duygulandırdığını, bu anın kızlarının yetişmesinde verdikleri emeklerin yorgunluğunu aldığını belirten baba Muslu, "Kızım çalıştı ve kazandı. Kazandığı yerlere kadar geldi. Önemli olan İstiklal Marşımızı okutmasıydı, çok gururluyum. Daha öncede çeşitli başarıları var. Çalışınca başarıyor, Allah'ta yardım etti kendisine çalışanın rızkı bol olur. Spor yaşamında ne istediyse yaptım. Çoğu zaman ailecek antrenmanlara götürdük, o da seve seve gitti geldi antrenmanlara" dedi.

6 yıl önce kızının bir arkadaşının tavsiyesiyle spora başladığını söyleyen anne Sıdıka Muslu (50), alınan başarının 'Azmin Zaferi' olduğunu dile getirdi. 4 çocuk annesi Sıdıka Muslu, "Kızım çok istiyordu yarışmada şampiyon olmayı, isteği kabul oldu. Türk bayrağını göndere çektireceğim demişti ve bunu da başardı. Kızımın başarısı 'Azmin Zaferi'. Çalıştı, başardı bizden hep dua istedi. Birçok rakibini geride bıraktı, emeğinin karşılığını aldı, gururluyuz. Kızım çok azimliydi. Ödül törenini izledikten sonra heyecandan sabaha kadar uyuyamadık" diye konuştu.

Meram Belediyesporlu milli halter Nazmiye Muslu, 2012 Paralimpik Oyunlarında ilk hakkında 100, ikinci hakkında 104, 3. hakkında 106 kilo kaldırarak paralimpik rekoru kırdı. Altın madalya kazanan sporculara verilen dünya rekoru kırma hakkını kullanan Nazmiye Muslu, 4. hakkında 109 kiloyu kaldırarak dünya rekorunu kırdı. Nazmiye Muslu, Şubat ayında Dubai'de 106,5 kilo kaldırarak yine dünya rekoru kırmıştı. Nazmiye Muslu'nun bu başarısıyla Türkiye, Paralimpik Oyunların ilk günü 1 altın madalya kazandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nazmiye Muslu Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title