Haberler

Salih Müslim de ÖSO Komutanı da 'Savaşçı Gönderme' Haberini Yalanladı

Güncelleme:

PYD Eş Başkanı Salih Müslim de ÖSO komutanı da Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'ye savaşçı göndereceği haberlerini yalanladı.

Reuters'in haberine göre, PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'ye savaşçı göndereceğine dair bir anlaşma olmadığını söyledi. Müslim, "ÖSO savaşçı göndereceğine IŞİD ile mücadelede ikinci bir cepheyi açmalı." dedi. Salih Müslim'in ardından bir açıklama da ÖSO'dan geldi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD'ye yardım etmek amacıyla IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

ERDOĞAN, "ANLAŞTILAR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya'da yaptığı konuşmada "PYD ÖSO'yu kabul etti, 1300 ÖSO savaşçısı ile 150 peşmerge Kobani'ye gidecek." demişti.

Konuyla ilgili İlerihaber'e konuşan Müslim, Erdoğan'ın iddiasını kesin bir dille yalanlayarak "Böyle bir durum kesinlikle yok." dedi. ÖSO'nun güç gönderme açıklamasından da haberleri olmadığını belirten Müslim, böyle bir güç gönderilmesi için de kendilerine danışılmadığını açıkladı.

"TÜRKİYE, KORİDORLA NE HESAPLIYOR BİLMİYORUZ"

Müslim, peşmerge koridioru hakkında ise "ABD ile Türkiye arasındadır. Yapılan görüşmelerde aralarında neler oldu, neler görüştüler bilemiyoruz. Türkiye'nin Peşmerge'ye koridor açarak hesaplarında neler var bilmiyoruz." yorumunu yaptı.

"DUHOK KÜRTLER İÇİN BİRLİKTİR"

Müslim, "DUHOK anlaşması Kürtler için ne ifade ediyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu anlaşma Kürtlerin birliği için, Ortadoğu da Kürt halkının birleşmesi, yakınlaşması için iyi bir adım, güzel bir gelişme. Eğer herkes anlaşmaya bağlı kalırsa olumlu olur, iyi şeyler olur Kürtler için. Dünya çapında da Kürtlerin Kobani ile dayanışma eylemleri sevindirici bir durum. Bütün dünyanın terörizme karşı YPG ile birlkte olması gayet sevindirici bir durumdur. IŞİD insanlık düşmanıdır, insanlık değerlerine karşıdır. Dünya demokratik kamuoyunun halkları YPG'nin, Kürtlerin yanındaysa, bizimle birlikteyse bu iyi bir şeydir."

ÖSO: HABERLER TAMAMEN ASILSIZ

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD'ye yardım etmek amacıyla IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Saket, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kobani'ye asker gönderme iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi.

"HALEP'İ KÖPEKLERE BIRAKACAK KADAR AKILSIZ MIYIZ?"

Tuğgeneral Saket,"Biz bin ülkenin desteklediği Kobani'ye asker gönderip Halep'i köpeklere bırakacak kadar akılsız mıyız? Esed güçleri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri almak için fırsat kolluyor" dedi.

Saket açıklamalarında ayrıca ÖSO'nun Esed ordusu ile Halep'te şiddetli çatışmalar gerçekleştirdiğini ve bununla yükümlü olduğunu kaydetti.

ÖSO KOMUTANI "ASKER GÖNDERECEĞİZ" DEMİŞTİ

ÖSO komutanlarından Albay Abdulcabbar Akidi'nin yaptığı açıklamalara anlam veremediğini ifade eden Saket, "Askeri konsey ve Albay Akidi arasında herhangi bir koordinasyon yok" ifadesini kullandı.

ÖSO komutanlarından Abducabbar Akidi dün yaptığı açıklamada IŞİD'i durdurmak için Kobani'ye asker göndereceklerini söylemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Salih Müslim Türkiye Suriye Kobani Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (139)

MALATYALI:

BU HIRBO KİM YAHU SON GÜNLERDE ORTAYA ÇIKTI?

12
38
yanıtYanıtla
haydero yeno:

o seni kim oldugunu ögretmeye calisiyor kendini inkar eden cas serefsilerinine seref ögretiyor

yanıt0
yanıt0
LAmel:

Salih müslim denen dalkavuk kendi halkını bırakıp finlandiyadan böyle atıp tutarsa bizim salak yorumcularda hemen Erdoğanı suçlamaya başlar. . La adamın kendine hayrı yok resmen satın alınmış. . Onun ipi ile kuyuya inilirmi bu kadarmı körsünüz yaa. .

11
35
yanıtYanıtla
serhado:

adamin oglu gecen sene rojavada yasamini yitirdi, , , kalan evlatlarida halen rojavada. . . öyle senin bildigin sözde önderler gibi cocuklarini avrupa yada amerikaya yollamiyor, , , ayrica ogullari gemi sahibide degil ve paralarida sifirlamiyor, , , onuruyla halkinin yaninda duruyor, , , en azindan bu bile ahlaki. . . . tabiii sizin isinize gelmez, , , neden??, , cünkü kürt oldugu icin. . .

yanıt0
yanıt0
Şerwan:

lamel onun geliştirdiği diplomasi sayesinde abd onlara destek veriyor. Herşey eline silah alıp saldırmak değildir. Çok şükür orada savaşacak binlerce gencimiz var. Salih Müslim in oğluda en ön cephede Şehit olmuştur. Hangi lideriniz böyle bana açıklarmısın askerlikten kaçmak için binbir numara çevirirler

yanıt0
yanıt0
NİYAZİ:

ışıd nekadar caniyse pyd de okadar canidir. içinde insan olan araçları yakmadılarmı. onun için pyd yok edilmeli. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

23
22
yanıtYanıtla
Şerwan:

Bunu derken mutlu olabiliyormusunuz çok merak ediyorum. Pyd yi çekemeyen anten taksın. Salih müslimi iyi tanıyın yakında onunlada petrol anlaşmaları yaparsınız. Para işin içinde olunca siz daha mutlu oluyorsunuz türklügünüze oranla

yanıt0
yanıt0
Kutlu TÜRK:

şervan denilen kişiye cevap. Beri bak hele şervan. Sen hem pe ke ke hem pyo hemde bütün bölücü grupların paralı sözcüsüsün galiba?Her hakikate itiraz ediyorsun. Gerçi sen ve senin gibi kökeni belli olmayanlar tarih boyu inkar ve ihanet içinde olmuşlardır. Ne kadar pişkinsiniz yahu. Size laf kar etmez. Tarihde konar göçerdiniz hep öyle kalacaksınız. Acı ama gerçek.

yanıt0
yanıt0
yusuf ali:

bascalan, simdi oldu basyalan

29
6
yanıtYanıtla
ANTEPLİ:

ZATEN HEP ÖYLEYDİ. . BU NE İLK NEDE SON. . . . . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title