Haberler

Saldırıya İlk Tepkiler

İsrail'in Yardım Konvoyuna Saldırması Sert Bir Dille Protesto Edildi.

İsrail Gazze'ye yardım götüren gemilere sabaha karşı operasyon düzenledi. İsrail ordusu operasyonda en az 10 kişinin öldüğünü belirtirken, televizyon kanalları 16 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Operasyon büyük tepki çekti. İşte dünya basınındaki ilk tepkiler.

DER SPIEGEL: Gazze yardım konvoyuna İsrail'den kanlı saldırı: Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna İsrail komandaları sabaha karşı saldırdı. Televizyonların verdiği haberlere göre askeri operasyonda 16 kişi öldü. Türkiye İsrail'in operasyonunu kınarken, İsrailli bir bakan, "ölenler için üzgünüz" açıklaması yaptı.

BBC:İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna operasyon düzenledi. Saldırıda en az 2 kişi öldü. İsrail güçleri, 600 kişiyle birlikte yola çıkan gemileri sabaha doğru bastı.

CNN International: İsrail ordusu, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine operasyon düzenledi. Sabaha karşı saat 04.30'da askeri helikopterlerle gelen İsrail komandoları, yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine indi. CNN'de yer alan habere göre, gemide bulunan bir kişi Twitter'e şunları yazdı: Askeri helikopterlerden atlayan İsrail komandoları Türk gemisine indikten hemen sonra silahsız sivillere ateş etmeye başladı" dedi.

İspanyol El Mundo Gazetesi:İsrail'in gece operasyon düzenleyerek ele geçirdiği Gazze'ye yardım götüren gemilerde en az üç İspanya vatandaşının da bulunduğu belirtilirken, İspanyol gazetesi El Mundo, gemide bulunan İspanyol gazeteci ile son olarak Gazze sahilinden 105 mil (yaklaşık 170 kilometre) uzaklıkta irtibat kurduklarını duyurdu. İspanyol gazetesi, gemideki eylemcilerden Manuel Tapial'ın kendileri ile son temasında İsrail askeri gemilerinin yaklaşmakta olduğunu ve gemilerden birinin Türk bandıralı Defne adlı gemiye çok yakınlaştığını bildirdiğini kaydetti.

SALDIRI ÇİN BASININDA

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, İsrail donanmasına ait savaş gemilerinin sabah saatlerinde insani yardım taşıyan gemi konvoyunun önünü kestiğini, İsrail askerlerinin konvoyda bulunan Türk gemisine yerel saatle sabah 4.30 sıralarında çıkmasının hemen ardından ateş açmaları sonucu, en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Komünist Parti'ye bağlı gazetelerden Global Times ise, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail saldırısını "şiddetle kınadığını" bildirdi.

İSMAİL HANİYE

Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı.

Haniye, İsrail'in, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail'in

müdahelesini "acımasız bir saldırı" olarak niteledi.

Haniye, basına yaptığı açıklamada, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u, bu gemilerde bu

Kaynak: Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title