Haberler

Saldırıdan Sağ Kurtulan Karikatüriste Özgür Yayıncılık Ödülü

Saldırıdan sağ kurtulan karikatüriste özgür yayıncılık ödülü DANİMARKA Özgür Yayıncılar Birliği, 14 Şubat tarihinde Österbro semtindeki silahlı terör saldırısında sağ kurtulan İsveçli karikatürist Lars Vilks'e yılın İfade Özgürlüğü Ödülü olan 'Sappho Prisen'i verdi.

Saldırıdan sağ kurtulan karikatüriste özgür yayıncılık ödülü

DANİMARKA Özgür Yayıncılar Birliği, 14 Şubat tarihinde Österbro semtindeki silahlı terör saldırısında sağ kurtulan İsveçli karikatürist Lars Vilks'e yılın İfade Özgürlüğü Ödülü olan 'Sappho Prisen'i verdi. Parlamentoda düzenlenen İfade Özgürlüğü Konferansı basına kapalı gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Göteborg şehrinde bir konferansa katılan Lars Vilks, cumartesi günü öğleden sonra da Kopenhag'da parlamento binasındaki konferansa katıldı. Gizli Servis PET şefi Hans Jörgen Bonnichsen, 14 şubat saldırısından sonra Lars Vilks'in tekrar Kopenhag'a dönmesinin güvenlik açısından riskli olduğunu bu nedenle ödülü vermek için adresin parlamento binası seçildiğini söyledi. Lars Vilks'e ödül verilmesi bazı çevreler ve Müslümanlar tarafından provokasyon olarak yorumlandı.

ROLÜMÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Lars Vilks, ödül alırken yaptığı konuşmada 'böyle bir ödülü almak çok güzel. Özgür Yayıncılar Birliği, benim ifade özgürlüğünü temsilen oynadığım rolün bir parçası oldu. Bazıları karikatürleri küfür olarak algıladı bu çok popüler bir deyim gerçekler de ortada. Ben 2007'de karikatür çizmekten daha fazla bir şey yapmadım. Onu da değiştiremem. Ben ifade özgürlüğü için olduğum adam rolünü oynayacağım' dedi. Özgür Yayıncılar Birliği Başkanı Torben Mark Pedersen de 'Biz özgür kelimeyi savunan bir kişiye ödül verdik ve bundan büyük onur duyuyoruz' dedi. Lars Vilks'in parlamentoda bulunması nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şehrin Krystalgade caddesinde, 14 şubatta ikinci terör saldırısına uğrayan Sinagogun çevresinde Müslümanlar ve Yahudiler ele ele zincir oluşturarak teröre karşı birlikte mücadele sözü verdiler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göteborg Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title