Haberler

Saldırıda Ölen Özgül, Kürtçe Ağıtlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 yaşındaki Özgül İde, gözyaşları arasında ve Kürtçe ağıtlarla memleketi Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi, Konaklı Köyü'nde toprağa verildi.

İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 yaşındaki Özgül İde, gözyaşları arasında ve Kürtçe ağıtlarla memleketi Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi, Konaklı Köyü'nde toprağa verildi. Baba Kazım İde, hava alanına giderken üzerindeki bozuk paraların dahi alındığını hatırlatarak, "Bu bir vahşettir. Biz hava limanına giderken üzerimizdeki bozuk paralar bile alınıyor. O silah ve bombalar oraya nasıl girdi" diye tepki gösterdi.

İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndaki patlamada yaşamını yitirenler arasında bulunan Batmanlı 21 yaşındaki Özgül İde, bugün sabah saatlerinde Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi Konaklı Köyü'nde toprağa verildi. Özel bir otobüsle Batman'a getirilen Özgül İde'nin cenazesi, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Köy mezarlığına getirilen Özgül İde'nin babası Kazım ve annesi Fatma İde, ayakta kalmakta zorlandı. Havalimanındaki simit sarayında stajyer öğrenci olarak çalışan kızı Özgül'e iftar saatinde ulaşamadığını belirten baba Kazım İde, "İftar saati sonrasıydı. Özgül'e telefonla bir türlü ulaşamadık. Sonradan Adli Tıp Kurumu'na gittim. Hayatını kaybedenler arasında kızımın da adını duyunca kendimi kaybettim. Okulu bitirip 1.5 ay önce stajyerliğini havalimanında yapan Özgül'ü kaybetmenin şokundayız. Allah kızımın ölümüne sebep olanlara hakkını koymasın" dedi.

Havalimanındaki saldırının bir vahşet olduğunu anlatan gözü yaşlı baba Kazım İde, "Bizler havalimanına giderken bozuk para ve kemerimiz bile alınıyor. Onlar nasıl o bomba ve silahlarla içeri giriyorlar? İstanbul'da da anlattım; burda da söylüyorum. Bunlar nasıl içeri girdiler?" şeklinde tepki gösterdi.

Konaklı Köyü ile çevredeki yerleşim birimlerindeki vatandaşların katıldığı cenaze töreninde kadınlar gözyaşı döktü. Özgül'ün bazı yakınları fenalık geçirdi. Özgül İde'nin cesedi, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Özgül İde'nin ailesi, Batman Aydınkonak Mahallesi'ndeki bir camide başsağlığı ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

- Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Konaklı Kozluk 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title