Haberler

Ankara'da, Sakarya Meydan Muhaberesi Canlandırıldı

Güncelleme:

Sakarya Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da tören düzenlendi. Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaparken öğrenciler zaferi canlandırdı.

Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin 93’nci yıl dönümü nedeniyle Ankara’nın Polatlı İlçesinde tören düzenlendi. Törende, Duatepe semalarında Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaparken, öğrenciler zaferi canlandırıldı.

PROTOKOL KATILDI

Sakarya Meydan Muharebesi Zaferinin 93’nci yıl dönümü nedeniyle Dua Tepe’de düzenlenen törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Ak Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Levent Gök, MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu ile çok sayıda rütbeli asker ile vatandaş katıldı.

"ÜNİTER BİR ŞEKİLDE EMANETİ TESLİM ETMELİYİZ"

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Anadolu Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Uygulama Merkezi Öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Güneş yaptı.

Prof. Dr. Güneş, şunları söyledi: "Çağını anlamayan insanların dağınıklığı, ileriyi görememesi Osmanlı’nın yıkılışını hızlandırmıştır. Osmanlı devletinin büyük umutlarla girdiği birinci dünya savaşından yenik ayrılması teslim senedi olarak nitelenen Mondros mütarekesi devletin varlığını sona erdirmiştir. Bu durum Osmanlı coğrafyasında yeni bir savaşın sebebi olmuştur. Yıkıcı ve bölücü faaliyetler hız kazanmıştır. O zamanın yöneticileri çağdaş dünyayı algılayamamıştır. Bulundukları mevki makamı korumaktan başka bir şey düşünmemişlerdir. Ancak devletsiz kalmamış hiçbir milletin egemenliği altına girmemiş olan Türk milleti yeniden örgütlenmeye başlanmıştır. Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri adı altında halk örgütü oluşmuş ve köylere kadar uzanmıştır. Bu örgütlenme işgallere yönelik tepkileri artırmıştır. Milli Mücadele tüm halkın katıldığı bir savaştır. Topyekün savaştır ve nefsi müdafaadır. Emperyalizmden kurtulmanın teorisyeni ise Gazi Mustafa Kemal’dir. 1919’da başlayıp 1922 yılına kadar yapılan savaş vatan kurtarmasıdır, onur savaşıdır. O nedenle parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olmuştur. Sakarya Savaşı düşmanın durdurulduğu yerdir. Yunan ordusu buradan İzmir’de denize dökülmüştür. 5713 şehidin verildiği Sakarya’dan sonra kurulan ve bize üniter yapı olarak devredilen Türkiye’yi gelecek kuşaklara üniter bir şekilde devretmek zorundayız."

SAKARYA SAVAŞI CANLANDIRMASI

Konuşmanın ardından Duatepe’deki törende askerler ve lise öğrencileri Türk ordusunun Viyana gerilemesinden sonra aldığı ilk tepe olan Duatepe’nin düşmandan alınışını canlandırdı. Bu canlandırma izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören, Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşunun ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Atay Polatlı Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

Tc:

Pkklılara kapak olsun

2
0
yanıtYanıtla
FLY:

Çok güzel olmuş helal olsun! Bir de burda tarih bilmeden yok böyle savaş olmadı felan diyenlere cahil demekten başka hiçbir şey gelmiyor elimden!! (Kurtuluş Savaşı) şu ismi bir anlayın önce!! Bir gün Atatürk çıktı yabancılarla anlaştı ve Osmanlıyı batırdı mı sanıyorsunuz? Peki Balkan savaşları ile kaybettiğimiz topraklar neyin nesi? Olaylar neden sonuca bağlıdır tarih okumadan İlber Ortaylı kesiliyorsunuz başımıza!! Yabancılar zaten bu toprakları paylaşmaya başlamıştı ve son dreniş Kurtuluş Savaşıydı. Şeyh sait isyanı sonucu Musul kaybedilidi ve bugün kimler orayı sömürüyor belli bile değil yabancılar o zaman da maşa kullandı ve bugün hala kullanıyorlar açın gözünüzü olayları iyi analiz edin!!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title