Haberler

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Açıklaması

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Soruşturmalar derinleştikçe, mahkemeler sonuçlandıkça yaşadığımız hadisenin boyutları, tehlikenin vahameti, büyüklüğü daha iyi ortaya çıkacaktır.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Soruşturmalar derinleştikçe, mahkemeler sonuçlandıkça yaşadığımız hadisenin boyutları, tehlikenin vahameti, büyüklüğü daha iyi ortaya çıkacaktır." dedi.

Kendisini ziyarete gelen sivil toplum örgütü temsilcilerine, Valilik toplantı salonunda hitap eden Coş, darbecilerin son derece akıl, ahlak ve insanlık dışı bir operasyona kalkıştıklarını söyledi.

Vahim bir tehlikenin atlatıldığını dile getiren Coş, "Soruşturmalar derinleştikçe, mahkemeler sonuçlandıkça, daha henüz ortaya çıkmayan pek çok şey belirginleştikçe, yaşadığımız hadisenin boyutları, tehlikenin vahameti, büyüklüğü daha iyi ortaya çıkacaktır. Bu küresel güçleri de arkasına alan, onların istekleri doğrultusunda FETÖ'nün gerçekleştirdiği, canice planladığı bir darbe girişimiydi ve bunların ne kadar kanlı ve gözleri dönmüş olduklarını yaşayarak gördük. Sakarya'daki vatandaşlarımızı bile, hava desteği isteyerek havadan bombalatmak isteyen bir alçaklığın içinde olduklarını daha sonra ortaya çıkan yazışmalarından anlıyoruz." diye konuştu.

Coş, şöyle devam etti:

"Bu operasyon, Türkiye'yi dizginleme operasyonudur. Türkiye'nin tekrar, emir alabilir, talimat alabilir, yönlendirilebilir, birkaç milyar dolar kredi için onların kapılarının önünde bekletilebilir hale getirilmesi, sıradan bir ülke olması, tarihi mirasına, perspektifine sahip çıkmaması için dış güçlerin planladığı ve uygulamasını da FETÖ'ye bıraktığı bir darbe girişimi olduğu her geçen gün daha iyi ortaya çıkmaktadır.

Bu girişim Allah'ın yardımıyla bertaraf edilmiştir. Milletimiz, kahramanlığıyla ve büyük fedakarlığıyla, cesaretiyle, olayları derhal algılayıp, tehlikenin büyüklüğünü çok iyi değerlendirip, geleceğine, istikrarına, istikbaline sahip çıktı. İnşallah aynı uyanıklığı sürdürmek durumundayız. Burada herhangi bir ayrım gözetmeksizin 79 milyon Türkiye'nin bu hainlere karşı dimdik ayakta durması çok önemliydi. Bunu başardık. En büyük kazanımımız da bu. Aynı zamanda dünyada da tahmin ve temenni ediyorum ki, başka yerlerde de demokrasiye son veya ara vermek isteyenler, milli iradeyi ortadan kaldırmak isteyenler olduğu taktirde onlar için de cesaret verici ve rol model olucu destansı bir başarıdır. Hepinize teşekkür ediyoruz."

Burada bütün paydaşların, reel sektörün de dik durmasının önemli olduğunu vurgulayan Coş, önceki darbelerde tanklar sokağa çıktığında askerlere, darbecilere biat eden birçok kurum, kuruluş, sivil toplum temsilcisi olduğunu, ancak bu kez böyle bir durumun yaşanmadığını ifade etti.

Bunların toplumun gelişimini gösterdiğini dile getiren Coş, şunları kaydetti:

"Sakarya olarak vatandaşımız, ilimize yakışır bir şekilde fevkalede bir dayanışma ve cesaret ortaya koydu. Darbecilerin temizlenmesi ve adalete teslim edilmesinde, kanun ve nizamın temin edilmesinde Sakaryalı hemşehrilerimizin Türkiye'ye örnek tavır sergilediğini gördük. Hatta cadde ve sokaklara en erken çıkan illerin birincisi Sakarya oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce de binlerce kişi toplanmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı, katılımı hızlı bir şekilde artırdı. On binlerce Sakaryalı hemşehrimiz meseleye sahip çıktı, soruna el koydu ve sorunu bertaraf etti. Halkımızın temsilcisi sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum."

Ziyarete, Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Döver, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, Sakarya 3. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Güneş, Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Karadeniz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title