Haberler

Sakarya Ferizli'de Hibe Deprem Konutlarını Belediye Satışa Çıkardı

Sakarya'nın Ferizli İlçesinde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından yaptırılan ve hak sahibi olamayan depremzedelerin yerleştirildiği deprem konutlarını Ferizli İlçe Belediyesi satışa çıkartıp "30 Mart7a kadar bışaltın" tebligatı gönderince ortalık karıştı.

Sakarya'nın Ferizli İlçesinde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından yaptırılan ve hak sahibi olamayan depremzedelerin yerleştirildiği deprem konutlarını Ferizli İlçe Belediyesi satışa çıkartıp "30 Mart7a kadar bışaltın" tebligatı gönderince ortalık karıştı. Daha önce Özel İdare'ye kayıtlı olan, Özel İdare Müdürlüklerinin kapatılması ve Büyükşehir Yasası'nın çıkmasıyla bu kez belediyeye devredilen konutlarda oturanların bir kısmı bunların satılamayacağını söylerlen, bir kısmı da belediyenin bunları kendilerine uzun vadeli taksitlerle satmasını istiyor.Marmara Depremi sonrasında Ferizli İlçesi'nde kiracı konumundaki evleri yıkılan ve kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan vatandaşlar bazı hayırsever kişi ve kuruluşlarca yaptırılan, her birinde 12 daire olan 5 bloktan oluşan konutlara yerleştirilmişti. Bu konutlar daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla İl Özel İdaresi'ne devredilmişti.

Geçtiğimiz yıl İl Özel İdareleri kapatılınca, bu konutlar Ferizli Belediyesi'ne geçti. Belediye de bunları içinde oturanlara öncelik tanınmak kaydıyla satışa çıkarma kararı aldı. Belediye, burada oturanlara da konutları 30 mart'a kadar boşaltmaları için tebligat gönderdi. Ellerinde konutların kendilerine hibe edildiğine dair belgeleri olan vatandaşlar, yıllar önce konutları taksitle para ödeyerek almak istediklerini, o dönemde kendilerine 'Bu evler zaten sizindir, almanıza gerek yok' cevabı verildiğini söylediler.

Ancak Ferizli'nin AK Partili Belediyesi 60 deprem konutunu satışa çıkardı. Bu durum depremzedeleri öfkelendirdi. Bu konutlarda yaşayanların hepsinin dar gelirli ve depremde ailelerinden birkaç kişiyi kaybetmiş insanlar olduğunu söyleyen Emine Çelik, belediyenin kendilerinden ev karşılığında 57 bin lira talep ettiğini belirterek, "Biz ekmek alacak parayı zor buluyoruz. Hiç bir seçenek sunmadılar. Belediye başkanımız bizim mağdur durumda olduğumuzu bile bile bizi buradan çıkarmak zorunda mı? 57 Bin lira peşin para kimde var ki? Alabilen bazı vatandaşlar var, onlara sözümüz yok. Herkes istediğini yapar. Biz alamıyoruz. Bizim burada durumumuz yok, peşin paramız yok. Ekmek parasını bulamazken, durumumuz olamdığı halde bize seçenek sunulmuyor." şeklinde konuştu.

15 yıldır, hibe edilen konutlarda ikamet eden Orhan Erden ise, kendilerinin konutları alacak durumlarının olmadığını vurgulayarak Ferizli Belediyesi'ne konutların satılmaması için çağrı yaptı.

"BİZİ EVİMİZDEN ÇIKARMAYIN"

Mağdurlara hibe edilen konutların satılamayacağını belirten Orhan Erden, ellerinde hibe belgelerin bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu binalar devredilemez. Satılamaz olduğu her türlü belgelere de sahibiz. Ancak bizim zor durumda olduğumuz imkansız durumlarda olduğumuz için hiç bir şekilde ödeme gücümüz olmadığından dolayı bu evleri satın alamayız. Bizim çoluğumuz çocuğumuz burada olduğundan dolayı, burada büyüdüler, burada yuvamuzu kurduk lütfen bizi evlerimizden çıkarmalarını istemiyoruz."

Ferizli Belediyesi ise konutların Özel İdari'nin kapatılmasıyla belediyeye devir edildiğini hatırlatarak, konutların öncelikli olarak içersinde oturanlar olmak uzere satılmasının kararlaştırıldığını belirtmekle yetindiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Ferizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title