Haberler

Sakarya'da Terör Operasyonu: 11 Gözaltı

Sakarya'da, bölücü terör örgütü PKK'ya ve terör örgütünün Suriye'deki yapılanması PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye eleman temin etmek amacı ile örgütsel toplantılar düzenlendiği iddiasıyla yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Sakarya'da, bölücü terör örgütü PKK'ya ve terör örgütünün Suriye'deki yapılanması PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye eleman temin etmek amacı ile örgütsel toplantılar düzenlendiği iddiasıyla yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma'da Adapazarı şehir merkezinde eski bir dernek binasında bir araya gelen PKK/KCK mensuplarınının terör örgütünün Suriye'ye yönelik oluşturdugu PYD yapılanmasının silahlı kanadı olan YPG'ye eleman kazandırmak için toplantı yaptığını belirledi. Sabah saatlerinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, eski dernek binası olmak üzere şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Sakarya'da 10, Tunceli'de 1 kişi olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel dökümanlara el konuldu. - Sakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sakarya Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title