Haberler

Sakarya'da Sınava Giremeyen Öğrenciler Yetkililerle Tartıştı

Sakarya’da YGS’ye 15 dakika kala sınav yerine gelen öğrenciler yetkililer tarafından sınava alınmadı.

Sakarya'da YGS'ye 15 dakika kala sınav yerine gelen öğrenciler yetkililer tarafından sınava alınmadı. Öğrenciler ile yetkililer arasında tartışma çıktı.

Üniversiteye geçişte ilk adım olan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm ülkede olduğu gibi Sakarya'da da yapıldı. Sakarya'da 11 bin 251'i lise son sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 23 bin 658 kişi sınav için önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı. Sabah saat 09.00'dan itibaren dersliklere alınmaya başlanan öğrenciler, güvenlik görevlilerince kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi. Sınava girmek için okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin heyecanlı olduğu görülürken, çocuklarını sınava getiren aileler ise dualar ederek çocuklarını beklemeye başladı.

YGS için sınav yerine gelen öğrenciler saat 09.45 itibariyle sınav yerlerine alınmadı. Trafik yoğunluğu nedeniyle sınav yerine ulaşamayan öğrenciler ile yetkililer arasında tartışma çıktı. Sinirlerine hakim olamayan öğrenciler ise kapıları yumrukladı.

"Bir dakika ile kaçırdık"

Sınava bir dakika ile giremediklerini belirten öğrenci velisi İlknur Üzer, "Kızım sınava girecekti, geldik binanın önüne kapılar kapalı. Geldiğimizde 09.45'e bir dakika vardı kapılar kapanmıştı, açılmadı. Bir dakika ile kaçırdık biz ve o zamandan beri mücadele ediyoruz biz ve hiç kimse binanın içerisinden çıkıp bize bilgi vermedi, bir şey yapamayız diyorlar. Mağdur durumdayız. Ben çocuğumu okutmak için işte iğne oyası yapıp dershane parasını ödüyorum. Benim çocuğuma, bana yazık değil mi? Sınavın iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

"Trafik yoğunluğundan geç kaldık"

Trafik yoğunluğundan dolayı sınava geç kaldıklarını belirten Yavuzhan Tekin, "Sakarya Üniversitesi merkez kampüsündeyiz. Sınava katılmak için yaklaşık bir buçuk, iki saat önce şehir merkezinden yakın bir mesafeden yola çıktık. Kampüse çıkmaya başladığım zaman bir saat kadar süre aldı buraya çıkmamız. Fakat yetkililerin önlem almamasından dolayı aşırı trafik vardı ve trafik kilitlendi. Yürüyerek yola devam ettik, burası çok büyük bir yerleşke. Binaların yerini bilsek bile sınav öncesinde gelmemize rağmen trafikten, yoğunluktan geç kaldık" diye konuştu.

"Sınava girmek için geldik fakat içeri alınmadık"

Öğrenci Başak Sena Kasım ise yaptığı açıklamada, "Sınava girmek için geldik fakat içeri alınmadık. Sırada bekleyen çok insanda içeriye alınmadı. Mağduruz, ben kendim için değil buradaki diğer arkadaşlar için de çok üzgünüm. Çünkü büyük bir sıkıntı, bir sene boyunca çalışıyoruz hatta dershanelere gidiliyor belki ailelerinin durumları olmadığı halde. Ama şu an kapıdayız yani içeri bile alınmıyoruz. ve biz bu sınav için müracaat yapıyoruz, başvuruda bulunuyoruz birçok zorluğu karşımıza alıyoruz. Sinirlerim çok bozuk şu anda konuşamıyorum, 45 dakika yol geliyoruz ve kampüse gelirken yol tıkanıyor bizi içeri bile almıyorlar sınava" şeklinde konuştu.

"Sınava yetişmek için araba balata yaktı"

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Büyükyanık Mahallesi'nden sınava girmek için gelen Mahmut Köseoğlu ise, "Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Büyükyanık köyünde olduğum için köyden Adapazarı'na gelene kadar yarım saat sürdü fazla sürmedi. Ama Adapazarı'ndan benim fakülteye çıkmam, kendi bloğuma çıkmam bir buçuk saat sürdü. Trafik o kadar yoğundu ki ben kendi amcamın otobüsü ile geldim, bayır yukarı fakülteye çıkarken araba balata yaktı. Biz ona rağmen bu sınava geldik, 9'u 44 geçe ben fakültemin önünde indim. Arabanın balata yakmasına rağmen ben 9'u 44 geçe indim ama ben içeriye alınmadım. Bu sınavı ya yeniden yapın ya da sınava giremeyip mağdur olanlara tekrardan sınav sorularını değiştirerek sınav hazırlayın" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ve veliler sınav giriş kağıtlarının arkasına konuyla ilgili dilekçe yazarak Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) göndereceklerini belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Kaynarca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title