Haberler

Sakarya'da, 5 Deprem Geçiren Tarihi Uzun Çarşıyı Kurtarma Projesi

Güncelleme:

Adapazarı'nın simgesi haline gelen ve bugüne kadar 5 deprem ve yangın atlatan 150 yıllık Uzunçarşı'nın kurtarılması amacıyla kentsel tasarım projesi hazırlandı.

Adapazarı'nın simgesi haline gelen ve bugüne kadar 5 depremin yanı sıra bir büyük yangın atlatan 150 yıllık Uzunçarşı'nın kurtarılması amacıyla kentsel tasarım projesi hazırlandı. Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında, tarihi çarşıdaki işyerleri aslına uygun olarak restore edilecek.

Tarihi çarşı için hazırlanan 'Uzun Çarşı Cephe Sağlıklaştırması ve Kentsel Tasarım Projesi' Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Dişli tarafından tanıtıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 80 işyerinin bulunduğu tarihi çarşıdaki esnafın görüş birliğine varması halinde projenin hayata geçirileceğini belirterek, "Amacımız tarihi çarşıyı canlandırmak, içinde bulunduğu durumdan kurtararak tarihi dokusuyla yaşatmaktır" dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de, bu projeyle 150 yıllık tarihi çarşının hayat bulacağını söyledi. Proje uygulamaya konulursa, çarşıda aslına uygun olarak cephe yenilemesi yapılacak. Kaçak bölümler yıkılarak, çarşı 150 yıl önceki haline getirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Dişli Zeki Toçoğlu Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title