Haberler

Sakarya'da 45 Silah Ele Geçirildi

Güncelleme:

Sakarya'da silah tamiri yapan 'Av Marketi' adı altında faaliyet gösteren iş yerlerinde yapılan aramada 45 namlusu değiştirilmiş tabanca ve tüfek ele geçirildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde silah tamiri yapan 'Av Marketi' adı altında faaliyet gösteren iş yerlerinde yapılan aramada 45 namlusu değiştirilmiş tabanca ve tüfek ele geçirildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Adapazarı şehir merkezi Ankara Caddesinde bulunan B.Ö.'nün işletmeciliğini yaptığı işyerinde silah ve mermi kaçakçılığı yapıldığı, ruhsatsız silahların tamir edildiği, kurusıkı diye tabir edilen tabancalara namlu açtırılarak gerçek silaha dönüştürüldüğü ve el yapımı silahlara mermi tedarik edildiği istihbaratı alındı.

İstihbarat bilgisi üzerine yapılan teknik takip sonrasında önceki gün işyerine baskın yapıldı. Baskında işyeri sahibi B.Ö. gözaltına alındı.

Av markette yapılan aramada, değişik ebat ve markalarda olmak üzere kaçak ve ruhsatsız olduğu anlaşılan 10'u toplu, 5 şarjörlü, 3 kurusıkıdan çevrilme, 6 sökülmüş vaziyette, 6 namlu değişikliği için hazırlanmış kurusıkı tabanca, 8 işlem görmek üzere sökülmüş tabanca parçaları ile 5 ruhsatsız tüfek olmak üzere toplam 43 ruhsatsız silahlarla birlikte, 75 değişik tabancalara ait şarjör ve 670 değişik çapta kaçak mermi ele geçirildi.

Polis baskın sırasında tabanca tamiri için geldiği öne sürülen B.M.'yi (42) de gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgulanırken, olay ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title