Haberler

Şair Zarifoğlu'nun Vefatının 30. Yılı

Şair Cahit Zarifoğlu vefatının 30. yılında, Türkiye Yazarlar Birliğince düzenlenen "Eskimeyen Portreler: Cahit Zarifoğlu" etkinliğinde anıldı.

Şair Cahit Zarifoğlu vefatının 30. yılında, Türkiye Yazarlar Birliğince düzenlenen "Eskimeyen Portreler: Cahit Zarifoğlu" etkinliğinde anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesince Mehmet Akif Divanı'nda düzenlenen anma etkinliğinde, 1 Temmuz 1940'ta Ankara'da doğan, 7 Haziran 1987'de henüz 47 yaşındayken kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da yaşama veda eden Zarifoğlu konuşuldu.

Etkinlikte, eski milletvekili, şair ve yazar Mehmet Atilla Maraş, şair Şaban Abak ve yazar Halit Özdüzen, Cahit Zarifoğlu'nun yaşamını, anılarını, edebiyatla ve şiirle ilgilenmeye başlama süreci ile edebi yönünü anlattı.

Şair ve yazar Mehmet Atilla Maraş, okullarda öğrencilere şiir sanatının yeterince öğretilemediğini, çocukların sadece özel gün ve haftalarda şiirle haşır neşir olduğunu ifade etti.

Maraş, şiirin, insanın ruh ve gönül dünyasını incelttiğini, düşünce ufkunu geliştirdiğini aktararak, Türkiye'deki bürokratları da şiire ve sanata davet etti.

Etkinlikte, "Yedi Güzel Adam" olarak anılan şairlerden Zarifoğlu'nun arkadaşlarıyla birlikte büyük emek verdiği Mavera Aylık Edebiyat Dergisi de değerlendirildi.

Zarifoğlu'nun Mavera dergisinde yayımlanan eserleriyle, Türkiye'de yeni neslin yetişmesine katkı sunduğu, şiirden sonra çocuk kitapları yazmaya başladığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Atilla Maraş Cahit Zarifoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title