Haberler

Sahur Anneleri"Nden Adliye Önünde İddianame Tepkisi

22 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan tutuklu polislerin eşleri ve yakınları Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

22 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan tutuklu polislerin eşleri ve yakınları Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri 4 ay geçmesine rağmen iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi. Kendilerine 'Sahur Anneleri Platformu' adını veren grup adına açıklamayı Eski TEM Müdürü Ömer Köse'nin eşi Semra Köse okudu. Köse, "22 Temmuz, 5 Ağustos ve 1 Eylül'de hukuksuzca gözaltına alınarak tutuklanan polislerin yakınları olarak bu hukuksuzlukların altında imzası bulunan savcı ve hakimleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz " dedi.

Operasyonları yapanların ve tutuklama kararı vererek her ay yapılan incelemede gerekçesiz bir şekilde tutukluluk sürelerini uzatanların iş ahlakından nasiplenmemiş olduklarını söyleyen Köse, şöyle konuştu:

"Öte yandan tamamen delilsiz ve mesnetsiz yürütülen bu soruşturmaların iddianamesi bilerek yazılmamakta ve geciktirilmektedir. Burada amaç olunan tutukluluk sürelerinin uzaması ve mağduriyetlerinin attırılması dolayısıyla bazı siyasilerin gönlünün hoş tutulmasıdır. Bugün buraya kimseden lütufta bulunmasını istemeye gelmedik. Tek bir isteğimiz var. O da yürütülen hukuksuz polis soruşturmalarının iddianamelerinin hazırlanmasıdır. Yanlış yapanların yanlışlarında ısrarcı olmamalarını ve derhal doğru kararlar vermelerini istiyor ve bekliyoruz. Yakınları olaraktan gurur duyduğumuz polislerimizin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyoruz."

Grubun basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahur Anneleri Platformu Ömer Köse Çağlayan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title