Haberler

Sahte Fahri Trafik Müfettişine Suçüstü

Samsun'da kırmızı ışık ihlali yapan sürücü 28 yaşındaki Adem Çınar'a kendisini 'Fahri Trafik Müfettişi' olarak tanıtıp 750 TL dolandırmak istediği öne sürülen bedensel engelli 38 yaşındaki, Mustafa Yılmaz polis tarafından yakalandı.

Samsun'da kırmızı ışık ihlali yapan sürücü 28 yaşındaki Adem Çınar'a kendisini 'Fahri Trafik Müfettişi' olarak tanıtıp 750 TL dolandırmak istediği öne sürülen bedensel engelli 38 yaşındaki, Mustafa Yılmaz polis tarafından yakalandı. Adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakılan şüpheli, tüm polis teşkilatından özür dilediğini söyledi.

Olay dün Samsun'un Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi'nde'nde meydana geldi. Adem Çınar, kırmızı ışık ihlali yaptı. Yolda bekleyen ve bedensel engelli olduğu için koltuk değnekleri ile yürüyebilen ayrıca elinde telsiz bulunan Mustafa Yılmaz, Adem Çınar'yı eliyle işaret ederek otomobili durdurdu. Sürücü, otomobili yolun sağına park etti. Şüpheli yanına giderek, "Ben fahri trafik müfettişiyim. Kırmızı ısık ihlali yaptın. Bunun cezası 1500 TL'dir. Sen bana 750 TL ver, bu olayı kapatalım" dedi. Mustafa Yılmaz'dan şüphelenen sürücü ise, "Üzerimde para yok. Sen burada bekle, para çekip yarım saat içinde gelirim" diyerek olay yerinden ayrılıp yakındaki polis merkezine giderek durumu anlattı.

Sivil ekipler, olay yerine sürücüden önce giderek beklemeye başladı. Kısa süre sonrada Adem Ç. olay yerine gelip kendisini bekleyen Mustafa Yılmaz'a 750 TL parayı verdikten sonra polisler suçüstü yapıp şüpheliyi gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen Mustafa Çınar, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında konuşan Mustafa Yılmaz yaptığından son derece pişman olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ben emekliyim. 3 ay önce evlendim. Yeni yuva kurduğumuz için ekonomik sıkıntıya düştük. Ne eşimin ne de benim ailem ekonomik olarak yardım etmedi.  Ev kiramı da ödeyemedim. Eve aldığımız eşyaların taksitlerini de ödeyemediğimden dolayı böyle bir senaryo yapmak zorunda kaldım. Tüm polis teşkilatından özür dilerim." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çınar Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title