Haberler

Sahte Balın Arkasından RTÜK Çıktı

Güncelleme:

RTÜK Uzman Denetçisi Özdiker; RTÜK Başkanı ve yetkililerini, sahte bal satan uydu kanallarına, raporlara rağmen işlem yapmadıkları gerekçesi ile savcılığa şikayet etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Denetçisi Dr. Cengiz Özdiker, RTÜK Başkanı Davut Dursun ve yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özdiker suç duyurusunda 'Uydu Platform İşletmeciliği Yayın İletim Yetkisi' alan iki kuruluşun kayırıldığı ve bu kuruluşların 84 tane usulsüz yayın ilettikleri iddiasını gerekçe gösterdi.

"KAMU ZARARI VAR"

Suç duyurusunda bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Denetçisi Dr. Cengiz Özdiker, RTÜK Başkanı Dursun ve diğer bazı yetkililerin izinsiz yayın hakkı vererek görevi kötüye kullandıkları, irtikap suçu işlediklerini ve kanunları uygulamama sonucu kamuya zarar verdiklerini öne sürdü.

"DEVLET MİLYONLARCA LİRA KAYBETTİ"

Özdiker, RTÜK'ün bazı kuruluşlara 'uydu platform işletmeciliği yayın iletim yetkisi' verdiğini, bu kuruluşlardan bazılarının kuruldukları günden bu yana izinsiz yayınları ilettiğini ve haksız kazanç sağladığını ifade etti. Bu televizyonlarda pazarlanan bitkisel ilaç, bal gibi ürünlerle halk sağlığının bozulduğunu; ayrıca RTÜK lisans bedeli, vergi ve SGK ödemeleri yapılmayarak kamunun zarara uğratıldığını belirtti.

"TOPLUM SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI"

Maliye'nin 20 milyon 160 bin TL zarara uğratıldığını belirten Özdiker, "Bu yayınlar yoluyla bozulan halk sağlığının maddi karşılığının ölçülemeyeceği açıktır." ifadelerini kullandı. Kurul yetkililerinin ise usulsüz yetkilendirmeyi bildikleri, ancak kanuni yetkilerini kullanmaktan kaçındıklarını ifade etti. Özdiker dilekçesinde, "Olaylar bazı Üst Kurul yetkililerinin sağlanan bu haksız kazançtan nemalandığı şüphesini doğurmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Davut Dursun Yaşam Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

ALİ CİNAR....:

Sahte bal .. Sahte ilac..cinsel hap ..devre mulk...arsa...kadin ticareti....akla gelen her turlu ahlaksizlik...vatandas saf ne yapsin garibim Adam Televizyonda yalan konusamazki polis hapse atar..onun icin ne diyorsa dogrudur.guvenip aliyor...Ben simdi soruyorum...Bu vicdansizlar vatandasi soyup sogana cevirene kadar Koskoca DEVET nerede ve ne is yapiyor..savci..hakim.. Polis..Rtuk..cumhurbaskani..basbakan..neden gereken yapilmiyor...

35
0
yanıtYanıtla
yabancı:

kul hakkini bilen varmi

28
0
yanıtYanıtla
ASKERDE SAHTE BAL YEDİRİYORLAR:

BU KONU ARAŞTIRILSIN

26
0
yanıtYanıtla
gemiçikler coğalsın:

devlet eliyle insan sağlığıyla oynuyorlar neymiş vergiden para gelsin biraz daha calalım

23
0
yanıtYanıtla
emekli:

rtük hangi vicdanla bu milletın sahte gıda yemesi işine geldi nasıl ALLAH inancıdır sizinki

17
0
yanıtYanıtla
abizer:

havuza para akiyorsa sorun degil turkiyede sahtekarligin nasil dondugnu anamayan bir kac ak koyun kaldi

14
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ.:

Böyle uzmanların Allah sayısını çoğaltsın.

15
0
yanıtYanıtla
oğuz:

Bunların dini imanı para, bir de müslümanım diyorlar ya; o benim zoruma gidiyor. Midem bulanıyor. Bunlara dur diyecek biri yok mu?

15
0
yanıtYanıtla
17-25:

Kesin AKP lidir sahte bal satan. . Ayrıca da dincidir. .

11
3
yanıtYanıtla
...:

MUHAFAZAKARLAR sahnede

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title