Haberler

Sahte Avukatlık" Davası

28 Şubat Davası'nda, sanık emekli Orgeneral Doğan'a, "sahte avukatlık yaptığı" iddia edilen sanık Seda Avcı'nın yargılanmasına başlandı.

28 Şubat Davası'nda, sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'a, "sahte avukatlık yaptığı" iddia edilen sanık Seda Avcı'nın yargılanmasına başlandı.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Seda Avcı, müştekiler Çetin Doğan ve eşi Fatma Nilgül Doğan, sanık ve müşteki avukatları ile Ankara Barosunun avukatı katıldı.

Sanık Avcı, savunmasında avukat olarak duruşmaya girmediğini, vekalet veya yetki belgesi olmadığını, yalnızca duruşma salonuna cübbeyle girdiğini ifade etti. Duruşmada savunma yapmadığını, seyirci bölümüne oturduğunu kaydeden Avcı, "Müşteki tarafı ailece tanıdığım için Fatma Nilgül Doğan'a cüzdanımı çaldırdığımı söyledim. Bana 200 lira verdi" dedi.

Daha sonra telefonla Çetin Doğan'ın Eskişehir'deki baldızı Nilcan Buyan'ı arayarak, 3 bin 500 lira borç istediğini anlatan Avcı, "O, arkadaşımın hesabına yatırdı. Ben de bankamatikten çektim" diye konuştu.

Müştekilerden aldığı paraları ailesinin iade ettiğini bildiren Avcı, pişmanlığını dile getirdi ve beraatini istedi.

Müşteki Çetin Doğan, sanığın 28 Şubat Davası'nda kendisini savunmadığını, ancak cübbe giyerek sanık vekilleriyle birlikte oturduğunu ve karar verilirken yanında olduğunu söyledi.

Avcı'nın avukat olarak adliyedeki işlerin takip ettiğini anlatan Doğan, "Ağır ceza mahkemesi salonunda da her ne kadar beni savunmadıysa da, sanık vekilleriyle beraber oturdu. Şahsi bir şikayetim yok, ancak ben sanığı duruşmalarda avukatım olarak biliyordum" dedi.

Sanığın, eşinden ve baldızından para aldığını sonra paraları iade ettiğini kaydeden Doğan, kandırıldığına inandığını ve üzüldüğünü bildirdi.

Fatma Nilgül Doğan ise kardeşi Nilcan Buyan'ın kendisini telefonla aradığını ve Avcı'nın ismini verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kız kardeşim, Seda Avcı'nın avukat olarak bize yardımcı olacağını bildirdi. Seda beni aradı, avukatımızın İstanbul'da olduğu için Ankara'daki işlerimizi yapması için anlaştık. Avukatlık ücreti vermedim, bir gün cüzdanını kaybettiği için benden 20 lira yol parası istedi, bende 20 lira vermeyi uygun görmediğim için 200 lira verdim. Sonra kız kardeşimi arayıp 3 bin 500 lira borç istemiş, Seda Avcı'nın babası, benim ve kız kardeşimin paralarını iade etti. Maddi açıdan şikayetim yok, ancak avukat olarak kandırdığı ve yanılttığı için şikayetçiyim."

Ankara Barosu adına duruşmaya katılan avukat Mehtap Cevizci ile Doğan ailesinin avukatı Hüseyin Ersöz, sanığın kendisini avukat olarak tanıtmasıyla Avukatlık Kanunu'nu ihlal ettiğini ve cezalandırılması gerektiğini anlatarak davaya müdahillik talebinde bulundular.

Mahkeme, Çetin Doğan'ın katıldığı 28 Şubat Davası'nın üç celsesinin görüntülerinin istenmesi ve Nilcan Buyan'ın talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede Seda Avcı'nın kendisini avukat olarak tanıttığı ileri sürülerek "Dolandırıcılık" ve "Avukatlık Kanunu'na muhalefet" suçundan, 8 yıla kadar hapsi isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nilgül Doğan Çetin Doğan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title