Haberler

Şahinler Holding'den Edirne'ye İstihdam

Güncelleme:

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Edirne'ye yeni bir tekstil fabrikası kuracaklarını ve 2 bin kişinin işe alınacağını söyledi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Edirne'ye yeni bir tekstil fabrikası kuracaklarını ve 2 bin kişinin işe alınacağını söyledi. Holding bünyesinde bulunan Edirne Modavizyon Tekstil Fabrikası'nda ise bin 900'ü kadın 2 bin 200 kişi çalışıyor.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve Holding'e bağlı Edirne Modavizyon Tekstil Fabrikası Genel Müdürü Turgut Bakır, basın toplantısı düzenledi. Edirne için güzel şeyler yapacaklarını belirten Şahin, "Kriz döneminde fabrikamızda 972 kişi çalışıyordu. Bugün ise 2 bin 200 kişi oldu. Krizden sonra her yıl yüzde 30 büyüdük. Şimdi bize yeni yer lazım. Gelişimizin önemli nedeni burada nasıl büyürüz. Gelecekte en zor şartlarda bile tekstilin Edirne'de büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu bağlamda fabrikanın en büyük müşterisi olan Zara grubuyla stratejik işbirliğine girdik ve pilot lojistik destek firması olarak seçildik ve böyle bir çalışmaya başladık" dedi.

3 AY İÇİNDE ÇORLU'YA 500 İSTİHDAM

Şahin, holdingleri bünyesinde 10 bin kişinin çalıştığını ifade etti. Kemal Şahin, şunları kaydetti:

"Şahinler Holding olarak 10 bin çalışanımız var. Trakya'da Modavizyon'a bağlı 2 bin 700 çalışanımız var. Bunların 500'ü Çorlu'da, 2 bin 200'ü de Edirne'de. Trakya'nın en büyük işvereniyiz. Serbest bölge ile 7 bin çalışanımız var. İleride bu tür konseplerde tekstil sektörünün kalıcı modellerini üretiyoruz. Edirneliler ve Edirne'de eğitim almış gençlerde potansiyel var. Biz burayı dünyayı giydiren moda hazır giyim ürün merkezi havzası yapmayı düşünüyoruz. İlk etapta 3 ay içinde 500 kişi istihdam edeceğiz. Bunu da burada hızlı genişleyemediğimiz için Çorlu'da Avrupa Serbest Bölgesi'nde bir fabrika açıyoruz. İstihdam yaratıyoruz. Burada ise 4 bin kişi istihdam edecek büyüklüğe ulaşmayı hedefliyorum. 2 bin kişi daha almayı planlıyoruz. Geçtiğimiz her yıl yüzde 30 büyüdük. Benim kayıtlarımda yüzde 45 büyüyerek 65 milyon dolar ciro yapmış bu fabrika. Bu sene normal şartlarda plan yüzde 35 büyüyerek 85 milyon dolar. Bahsettiğimiz yatırımları da yaparsak -yapacağız da- gelecek sene belki de 100 milyon dolar ciro yapacağız. Türkiye'de tek başına 100 milyon dolar ciro yapan tekstil fabrikası bilmiyorum."

Modavizyon Tekstil Fabrikası Genel Müdürü Turgut Bakır, 4 bin kişi ve 100 milyon dolar ihracat hedefi koyduklarını belirtti. Bakır, "Bu bizim yakın hedefimiz. Tabii şu an bulunduğumuz mekanda yapma şansımız yok. Yeni yatırımla yapabiliriz. Bunun için de yer aramaya başladık. Sadece Edirne için çalışan sayısı 4 bine çıkacak. Çorlu'ya da bin kişi olur. Hayal etmeden gerçekleştirilmiyor. Burayı da hayal etmiştik. 1993 yılında temelini attığımızda küçücük bir birimdi. Şu anda 16 bin metrekarede hizmet veriyoruz. Yer yetersizliğinden ve talep fazlasından dolayı da bir takım ünitelerimizi 2 vardiya çalıştırıyoruz. Bulunduğumuz yer yetersiz, bunun içinde araştırmalarımız devam ediyor. Sayın valimizde bize yardımcı. Kendimize 25- 30 bin metrekare kapalı alan inşa edebileceğimiz yeni, şehir merkezine yakın bir yer arıyoruz. Şimdi 4 bin kişi çalışan hedeflediğimiz için, çalışan arkadaşlarımızı işlerine sağlıklı şekilde varabilmesi için şehir merkezinden uzak olmaması gerekiyor. O nedenle civarda bir yer arıyoruz. Şuan Modavizyon Edirne Fabrikası'nda bin 900'ü kadın, 300'ü erkek toplam 2 bin 200 kişi çalışıyor" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Trakya Bölgesi Çorlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title