Haberler

Şahin: "Onlar 'Başkanlık Sistemi' Diyorlar, Biz 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli' Diyoruz"

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanlığı makamının artık "önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden" bir makamı olmadığını belirtti.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanlığı makamının artık "önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden" bir makamı olmadığını belirtti.

Şahin, Karabük Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan yatırımların incelenmesi toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yaklaşık bir ay yeni anayasa için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Mecliste yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarını Şahin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhurbaşkanlığı hükümet modeli diyebileceğimiz bir modeli Türkiye'ye kazandırmak için bir anayasa değişikliğini parlamentodan geçirdi. Zannediyorum nisan ayı içerisinde, bu değişikliği referandum yoluyla halkımıza soracağız. Halkımızın bu konuda vereceği karar tabii ki herkesin saygı duyacağı ve kabulleneceği bir karardır." diye konuştu.

Vatandaşların ilk kez 10 Ağustos 2014'te halkımız sandığa giderek kendi oylarıyla cumhurbaşkanını seçtiğini, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oyla ilk turda cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Şahin, bundan sonra anayasada bir değişikliğin zaruret haline geldiğini ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:

"Çünkü halktan oy alarak seçilen cumhurbaşkanı halka taahhütlerde bulunmuş, halkın sorunlarının çözümüyle ilgili birtakım vaatler ortaya koymuş olan bir cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden bir cumhurbaşkanı değildir artık cumhurbaşkanlığı makamı. Cumhurbaşkanlığı makamının daha da güçlü hale getirilmesi ve diğer bazı ülkelerde olduğu gibi onlar 'başkanlık sistemi' diyorlar, biz 'cumhurbaşkanlığı hükümet modeli' diyoruz. Böyle bir modele Türkiye'nin geçme ihtiyacını biz uzun süredir zaten seslendiriyorduk. Nihayet Milliyetçi Hareket Partisinin böyle bir modele destek vereceği açıklamasından sonra teklif parlamentoya geldi ve parlamentodan da geçti. Artık karar milletindir, son söz milletimize aittir."

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Valiliği Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title